Το EdUtajner έχει ήδη σχεδιαστεί για μαθητές. Πρόκειται για ένα «εμπορευματοκιβώτιο της ΕΕ» που κρύβει εκπαιδευτικά παιχνίδια. Αυτό δίνει τη δυνατότητα στους νέους Ευρωπαίους να δοκιμάσουν τις γνώσεις τους για την Ευρωπαϊκή Ένωση με διασκεδαστικό και διαδραστικό τρόπο.

EdUtajner

 

Από την 3 Απριλίου 2023, το πρώτο EdUtajner δημιουργήθηκε για μαθητές στο United School της Panúchová της Μπρατισλάβας. Όπως υποδηλώνει ο ίδιος ο τίτλος του έργου, πρόκειται για ένα «εμπορευματοκιβώτιο της ΕΕ» που καλύπτει εκπαιδευτικά παιχνίδια. Μέσω της περιοδείας σε ολόκληρη τη Σλοβακία, όχι μόνο θα κατασχέσει παιδιά και νέους, αλλά και θα μάθει με διαδραστικό τρόπο τι συνεπάγεται η συμμετοχή μας στην Ευρωπαϊκή Ένωση (ΕΕ) και πώς η Ένωση είναι παρούσα στην καθημερινή τους ζωή.

Η Αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στη Σλοβακία εγκαινιάζει μια νέα ιδέα EdUtajner στις αρχές Απριλίου: Το παιχνίδι της Ευρώπης, όταν τα παιχνίδια μεταφέρονται κυριολεκτικά σε σχολεία πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης. Το EdUtajner — ένα λευκό μπλε εμπορευματοκιβώτιο με τα σύμβολα του Ευρωπαϊκού Έτους Δεξιοτήτων 2023, σταθμεύεται σταδιακά μπροστά από διάφορα σχολεία σε ολόκληρη τη Σλοβακία. Θα είναι ένα διασκεδαστικό μάθημα. Κατά τη διάρκειά της, οι νέοι Ευρωπαίοι μπορούν να δοκιμάσουν τις γνώσεις τους για την Ευρωπαϊκή Ένωση.

 

EdUtajner cut

 

«Ως διευθυντής και παιδαγωγική, είμαι πολύ ικανοποιημένος από το γεγονός ότι το σχολείο μας είναι ο τόπος στον οποίο δρομολογείται το έργο EdUtajner. Στον σημερινό ταχύ και μεταβαλλόμενο χρόνο, προσπαθούμε να δώσουμε στους μαθητές και τους φοιτητές μας όχι μόνο την τυπική εκπαίδευση, αλλά και να διευρύνουμε τους ορίζοντές τους και να τους καθοδηγήσουμε ώστε να είναι ικανοποιημένοι και επιτυχημένοι. Πιστεύω ότι ο EdUtajner θα φέρει την Ευρωπαϊκή Ένωση πιο κοντά σε αυτούς και στις προκλήσεις που αντιμετωπίζουμε και θα ενθαρρύνει την ενεργό συμμετοχή των πολιτών στα κοινά με παίκτη τρόπο. Το σχολείο μας έχει ενεργό συμμετοχή στα κοινά στο όνομά του, καθώς φέρει το όνομα του συντάκτη, του εκδότη, του υπογράφοντος τη συμφωνία του Cleveland Pittsburgh και ιδρυτή της Σλοβακικής Ένωσης στην Αμερική», δήλωσε η Zuzana Butler, διευθύντρια του Κοινού Σχολείου Panúchova 6 στη Μπρατισλάβα.

Οι δραστηριότητες στο EdUtajners προετοιμάστηκαν από επαγγελματίες σε συνεργασία με τους εταίρους του σχεδίου: Δοκιμή καταλληλότητας ΤΠ, με την υποστήριξη της Ένωσης ΤΠ της Σλοβακίας και του ψηφιακού συνασπισμού και του Gamifactory, που κατασκευάστηκαν από την Impact Games. «Χαίρομαι ιδιαίτερα που η εκστρατεία EdUtajner θα περιλαμβάνει επίσης την κατεδάφιση του μεγαλύτερου τεστ ψηφιακών δεξιοτήτων στη Σλοβακία. Οι μαθητές θα έχουν την ευκαιρία να προετοιμαστούν για τη 12η έκδοση της δοκιμασίας καταλληλότητας ΤΠ, η οποία θα ξεκινήσει στις 13 Απριλίου με μια σειρά ειδήσεων. Εκτός από τα σλοβακικά, τα ουγγρικά, τα πολωνικά, τα τσεχικά και τα αγγλικά, ένα θα υποβληθεί σε τεστ στα ουκρανικά. Θεωρώ ότι οι ψηφιακές δεξιότητες και η εκπαίδευση ΤΠ αποτελούν απόλυτη προϋπόθεση για την επιτυχία στην επαγγελματική ζωή κάθε νέου», δήλωσε ο κ. Mário LELOVSKenhagen, πρόεδρος του ψηφιακού συνασπισμού και πρώτος αντιπρόεδρος της Ένωσης ΤΠ της Σλοβακίας.

European passport

Ποιος δεν θέλει να πάει

Το EdUtajner προσφέρει παιχνίδια και δραστηριότητες που θα φέρουν τους μαθητές πιο κοντά στην Ευρώπη με διαδραστικό και διασκεδαστικό τρόπο. Οι παίκτες, όχι μόνο οι μαθητές και οι σπουδαστές, αλλά και οι εκπαιδευτικοί, θα βρίσκονται στο EdUtajner σε διεθνές — ευρωπαϊκό έδαφος. Οι λύσεις και τα σημεία εργασίας θα καταχωριστούν στο λεγόμενο ευρωπαϊκό διαβατήριο, το οποίο θα αποκαλύψει σταδιακά ένα μυστικό κρυμμένο σε σταυρό. Το ίδιο το παιχνίδι θα δοκιμάσει τις γνώσεις των νέων σχετικά με τους αγώνες των χωρών της ΕΕ, στην πρόσκληση της Mozaika, θα αναζητήσουν κρυφά τυπικά εικονίδια που ανήκουν στα κράτη μέλη της ΕΕ, αλλά και θα ανακαλύψουν χώρες σε κενό χάρτη ή θα αποδώσουν σημαίες σε μεμονωμένες χώρες. Τα ενδιαφέροντα καθήκοντα, και ιδίως οι συνδυασμοί τους, είναι τόσο μεγάλα που ο EdUtajner μπορεί επίσης να παρακολουθεί ειρηνικά καθημερινά για μαθητές και σπουδαστές στο σχολείο όπου βρίσκονται σήμερα. Οι ψευδείς ειδήσεις είναι μια ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα δραστηριότητα, δηλαδή η αναγνώριση της παραπληροφόρησης σε ένα από τέσσερα άρθρα. Είναι επίσης σημαντικό να εξεταστεί ο λεκτικός ρόλος του πράσινου κύματος στα απόβλητα που δεν ανήκουν στη φύση. Με τον τρόπο αυτό, οι παίκτες μαθαίνουν, για παράδειγμα, ότι ακόμη και το δέρμα της μπανάνας δεν θρυμματίζεται αμέσως, αλλά χρειάζονται 5 μήνες για να εξαφανιστεί η τσίχλα από τη φύση σε διάστημα έως 50 ετών.

Νέοι Ευρωπαίοι

Ένα ευρωπαϊκό διαβατήριο θα χορηγείται σε όλους όσοι φθάνουν στο EdUtajner, αλλά μόνο η γνώση και η δεξιότητα του παίκτη θα ανταμείβονται από τον τίτλο των νέων Ευρωπαίων. Το παιχνίδι και η αμφισβήτηση είναι εντελώς εθελοντικές προκειμένου να προσελκύσουν το ενδιαφέρον και τη θετική συμπεριφορά των νέων. «Οι νέοι, οι αξίες και ο ενθουσιασμός τους είναι πολύ σημαντικοί για το μέλλον της Ευρώπης, αλλά και για τη βελτίωση της λειτουργίας των ευρωπαϊκών θεσμικών οργάνων», δήλωσε κατά την έναρξη του έργου Vladimir Šucha, επικεφαλής της Αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στη Σλοβακία. Σύμφωνα με τον ίδιο, η ιδέα των νέων για τους Ευρωπαίους είναι αυτό που κάνουν περισσότερο — παιχνίδι, αλληλεπίδραση, προκλήσεις. «Το EdUtajner είναι ένα μοναδικό έργο που δείχνει στους νέους ότι, μαζί με την αγάπη τους στην πατρίδα τους, μπορούν επίσης να είναι υπερήφανοι Ευρωπαίοι. Πιστεύω ότι, χάρη στη δραστηριότητα αυτή, θα συνειδητοποιήσουν ότι δεν είναι αλλοδαποί στην Ευρώπη, αλλά βρίσκονται στο εσωτερικό της ΕΕ. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο είμαι ενθουσιασμένος για την ιδέα του EdUtajner, ο οποίος θα έρθει σε διάφορα σχολεία σε ολόκληρη τη Σλοβακία», συμπεραίνει.

Συντάκτης:https://slovakia.representation.ec.europa.eu/index_sk

Λήψη άρθρου και φωτογραφίας απο https://slovakia.representation.ec.europa.eu/news/edutajner-europa-hrou-2023-04-03_sk

 

Αναδημοσίευση EdUtajner – Europe by game.

 

Μετάφραση Πρωτοβουλίας μέσω Digital Europe eTranslation, εργαλείο αυτόματης μετάφρασης που παρέχει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Σύνδεσμος ιστοσελίδας

Ψηφιακή τεχνολογία/εξειδίκευση

  • Ψηφιακές δεξιότητες

Επίπεδο ψηφιακών δεξιοτήτων

  • Προχωρημένο
  • Βασικό

Γεωγραφικό Πεδίο/ Χώρα

  • Ευρωπαϊκή Ένωση

Είδος πρωτοβουλίας

Θεσμική πρωτοβουλία της ΕΕ

Ομάδα-στόχος

  • Ψηφιακές δεξιότητες για όλους