Μπρατισλάβα στις 20 Φεβρουαρίου — ο μαραθώνιος ανάπτυξης εφαρμογών συνεχίζεται το 2024. Καινοτόμες εκδηλώσεις, πλήρεις ιδέες και λύσεις στον τομέα της δημόσιας διοίκησης ή της ψηφιοποίησης, τις οποίες στη συνέχεια συνεισφέρουμε στη ζωή. Μέχρι σήμερα, το Υπουργείο Επενδύσεων, Περιφερειακής Ανάπτυξης και Πληροφόρησης της Σλοβακικής Δημοκρατίας έχει οργανώσει έξι επιτυχημένες hackathones. Ως εκ τούτου, εξακολουθούμε να το πράττουμε και ανακοινώνουμε μια ακόμη έκκληση για μαραθώνιους ανάπτυξης εφαρμογών στο σχέδιο ανάκαμψης και ανθεκτικότητας της Σλοβακίας. Έχετε επίσης μια ιδέα σχετικά με τον εκσυγχρονισμό των δημόσιων υπηρεσιών και την απλούστευση της καθημερινής ζωής των πολιτών; Μη διστάσετε να συμμετάσχετε.

Το Υπουργείο Επενδύσεων, Περιφερειακής Ανάπτυξης και Πληροφόρησης της Σλοβακικής Δημοκρατίας (MIRRI SR) στηρίζει ενεργά τον εκσυγχρονισμό των δημόσιων υπηρεσιών μέσω hackathones, πρωτότυπων εκδηλώσεων που προωθούν τις υπηρεσίες του κράτους ή των δήμων. «Χαίρομαι που συνεχίζεται το καινοτόμο έργο hackathones. Πρόκειται για παράδειγμα ορθής πρακτικής στο πλαίσιο της οποίας η συμμετοχή της κοινότητας εμπειρογνωμόνων φέρνει αντισυμβατικές προοπτικές στη δημόσια διοίκηση. Το αποτέλεσμα είναι νέες ψηφιακές υπηρεσίες για τους πολίτες», δήλωσε ο Ivan Ivan Ivančin, υφυπουργός της MIRRI SR.

Η MIRRI SR έχει πλέον προκηρύξει νέα πρόσκληση υποβολής προτάσεων για μαραθώνιους ανάπτυξης εφαρμογών (hackathons). Στόχος του είναι να βοηθήσει τους δικαιούχους να αποκτήσουν καινοτόμες τεχνολογικές λύσεις που συμβάλλουν στη βελτίωση της ποιότητας ζωής των ανθρώπων στη Σλοβακία. Είναι ανοικτή στη συμμετοχή υπουργείων, άλλων κεντρικών δημόσιων διοικήσεων, δήμων, πόλεων και ανώτερων εδαφικών μονάδων έως τις 5 Απριλίου 2024.

Θα υποστηριχθούν έως και έξι επιτυχόντες υποψήφιοι, για τους οποίους η MIRRI θα διοργανώσει θεματικούς μαραθώνες ανάπτυξης εφαρμογών σε συνεργασία με το Campus Cowork κατά την περίοδο 2024-2025. Η ανάπτυξη των βραβευμένων ψηφιακών λύσεων θα χρηματοδοτηθεί στο πλαίσιο του σλοβακικού σχεδίου ανάκαμψης και ανθεκτικότητας στο πλαίσιο της συνιστώσας 17: Ψηφιακή Σλοβακία με 720 000 EUR. Ως εκ τούτου, εάν γνωρίζετε ένα ζήτημα σε μια δημόσια διοίκηση που θα μπορούσε να φέρει τις υπηρεσίες των πολιτών σε νέο επίπεδο, μην χάσετε τις ευκαιρίες σας και να υποβάλετε αίτηση.

Η επιτυχία αυτού του έργου αποδεικνύεται επίσης από τους τρεις τελευταίους μαραθώνες ανάπτυξης εφαρμογών που διοργανώθηκαν το 2023 για τις περιφερειακές αρχές — Prešov, Trenčín και Bratislava — Staré Mesto. Αντιθέτως, οι νικητές λύσεις δεν πέφτουν με σκόνη. Βρίσκονται πλέον στο στάδιο της υλοποίησης. Πρόκειται για μια φανταστική είδηση, διότι η επιτυχής υλοποίηση των έργων «hackathones» το 2023 αποτελεί μήνυμα προς εμάς ότι το έργο αυτό έχει νόημα. Η ανατροφοδότηση είναι θετική όχι μόνο από τους δήμους αλλά και από τα θεσμικά όργανα της δημόσιας διοίκησης, τα οποία επικροτούν θερμά την εν λόγω στήριξη για την καινοτομία και την ανάπτυξη ψηφιακών λύσεων.

Παρατηρήσαμε επίσης τα βραβεία καινοτομίας στην πολιτική για το 2024 ως εξαιρετικό παράδειγμα πολιτικής καινοτομίας στην Ευρώπη. Το έργο «Hacknime.to» επιλέχθηκε ως ένας από τους δέκα επικρατέστερους υποψηφίους στην κατηγορία «Democracy Technologies». Επιλέχθηκε από κριτική επιτροπή αποτελούμενη από 1086 ευρωπαίους πολίτες από 334 πολιτικά έργα. Το αποτέλεσμα θα παρουσιαστεί στην τελική τελετή που θα πραγματοποιηθεί στη Βαρκελώνη στις αρχές Μαΐου.

Φέτος αναμένουμε τη διοργάνωση άλλων πέντε μαραθώνων ανάπτυξης εφαρμογών, οι οποίοι ήταν επιτυχείς στην προηγούμενη πρόσκληση, από τις 14 αιτήσεις για τις οποίες υποβλήθηκαν αιτήσεις. Θα φέρει ένα ακόμη κύμα ιδεών και έργων που μπορούν να συμβάλουν σημαντικά στον εκσυγχρονισμό και την αποτελεσματικότητα της δημόσιας διοίκησης. Μάθετε περισσότερα για την τρέχουσα και τελευταία ανοικτή πρόσκληση υποβολής προτάσεων για τους μαραθώνιους ανάπτυξης εφαρμογών hackathons.. Παρακολουθήστε επίσης το διαδίκτυο και τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης hacknime.to,  το web MIRRI SR και τα κοινωνικά δίκτυα της MIRRI SR,  όπου μπορείτε να βρείτε όλες τις ειδήσεις σχετικά με το έργο.

 

 

Αναδημοσίευση ευκαιρίας χρηματοδότησης από European Digital Skills & Jobs Platform. 

 

Μετάφραση ευκαιρίας χρηματοδότησης μέσω Digital Europe eTranslation, εργαλείο αυτόματης μετάφρασης που παρέχει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

 

Ψηφιακή τεχνολογία/εξειδίκευση

  • Ψηφιακές δεξιότητες

Επίπεδο ψηφιακών δεξιοτήτων

  • Βασικό
  • Ενδιάμεσο
  • Προχωρημένο
  • Επαγγελματίας/Ειδικός ΤΠΕ

Γεωγραφικό Πεδίο/ Χώρα

  • Σλοβακία

Είδος πρωτοβουλίας

Εθνική πρωτοβουλία

Ομάδα-στόχος

  • Ψηφιακές δεξιότητες για όλους

Απευθύνεται σε

  • Άτομα με επαγγελματική πείρα 0-3 ετών
  • Άτομα με επαγγελματική πείρα 3-10 ετών
  • Άτομα με επαγγελματική πείρα 10+ ετών

Τρόπος χρηματοδότησης

Χορηγία