Ο επιταχυντής ψηφιακής εκπαίδευσης, το εντατικό πρόγραμμα κατάρτισης και δοκιμών του Ευρωπαϊκού Κόμβου Ψηφιακής Εκπαίδευσης έχει επιλέξει έξι ομάδες για να συμμετάσχουν.

Η ομαδική κατάρτιση και οι δοκιμές λύσεων είναι δύο φάσεις του προγράμματος εντατικής κατάρτισης και δοκιμών, γνωστού ως «Digital Education Accelerator».

Μετά από πρόσκληση υποβολής προτάσεων,  η οποία προκηρύχθηκε κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού, οι αιτούντες ενθαρρύνθηκαν να υποβάλουν τις λύσεις δημιουργικής ψηφιακής εκπαίδευσης με επίκεντρο τρία θέματα:

  • υποεξυπηρετούμενες και ευάλωτες ομάδες
  • συμμετοχή στην (ψηφιακή) εκπαίδευση
  • Δεξιότητες του 21ου αιώνα

Οι εβδομαδιαίες συνεδρίες καθοδήγησης αποτελούν μέρος του πρώτου επιπέδου, το οποίο περιλαμβάνει ένα διαδικτυακό πρόγραμμα. Επιδιώκει να προωθήσει την καινοτομία, να αυξήσει τη δημιουργικότητα και να στηρίξει την επιτυχία εκπαιδευτικών πρωτοβουλιών αιχμής. Οι προπονητές του προγράμματος βοηθούν τους συμμετέχοντες, ενώ οι εκπαιδευτικοί και οι επαγγελματίες του επιχειρηματικού κλάδου σε παγκόσμιο επίπεδο τους καθοδηγούν.

Το δεύτερο στάδιο περιλαμβάνει τη δοκιμή και την επικύρωση πρωτοτύπων σε ένα περιβάλλον που ανταποκρίνεται στις ανάγκες κάθε ομάδας. Οι ομάδες μπορούν να αποφασίσουν αν θα υποβληθούν σε δοκιμή σε πραγματικό περιβάλλον ή σε εργαστήριο καινοτομίας. Και στις δύο περιπτώσεις, οι πραγματικοί δοκιμαστές αλληλεπιδρούν άμεσα με τα πρωτότυπα μέσω πρακτικών δραστηριοτήτων.

Τα βασικά στοιχεία της καθοδήγησης και στα δύο στάδια περιλαμβάνουν την ομαδική, την ομότιμη και την επιχειρηματική μάθηση, καθώς και τη «βιοτεχνία» ή την ετοιμότητα πειραματισμού με νέες ιδέες για την εφαρμογή τους στην πράξη και την επίτευξη υψηλών επιπέδων ικανοτήτων.

Ανακαλύψτε τις ομάδες:

  • Datorium, Λετονία: ενθαρρύνει και προετοιμάζει τους νέους να υλοποιήσουν τις ιδέες τους σε ένα παγκόσμιο ψηφιακό περιβάλλον, βοηθώντας παράλληλα απλώς τους στον μαθησιακό προγραμματισμό.
  • d.teach, Βέλγιο: είναι ένα μη κερδοσκοπικό, παγκόσμιο διαδικτυακό σχολείο αφιερωμένο στην επανένταξη και τη διεθνοποίηση. Το ίδρυμα ειδικεύεται στην εξατομικευμένη διαδικτυακή εκπαίδευση.
  • Edumus, Εσθονία: είναι ένα σχολείο εξ αποστάσεως μάθησης που προσφέρει στους μαθητές λυκείου την ευκαιρία να σπουδάσουν ευρύ φάσμα εξειδικευμένων τομέων, όπως η κωδικοποίηση, η αρχιτεκτονική ως περιβάλλον διαβίωσης και οι χρηματοοικονομικές γνώσεις
  • Futuclass, Εσθονία: προσφέρει διαλέξεις στις θετικές επιστήμες που είναι διασκεδαστικές και συμβατές με το πρόγραμμα σπουδών στην εικονική πραγματικότητα για μαθητές δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.
  • Levebee, Τσεχική Δημοκρατία: Με εκατοντάδες διακριτές ασκήσεις και «μαθησιακά δυφία», τα οποία κατανέμουν μαθηματικά θέματα σε εκατοντάδες μεμονωμένες πολυτροπικές ασκήσεις, η εφαρμογή Levebee βοηθά τους μαθητές προσχολικής ηλικίας να καλύψουν τα αριθμητικά κενά γνώσης τους.
  • Praktikal, Εσθονία: ένα εκπαιδευτικό οικοσύστημα STEM που εφοδιάζει τους εκπαιδευτικούς ώστε να παρέχουν κίνητρα σε μελλοντικούς μηχανικούς και επιστήμονες, προωθώντας τη μετάβαση σε μια κοινωνία που εκτιμά περισσότερο την επιστήμη.

Γίνετε μέλος της κοινότητας του Κόμβου εάν επιθυμείτε να συμμετάσχετε στον επιταχυντή ψηφιακής εκπαίδευσης 2023.

© European Commission

 

Αναδημοσίευση Digital Education Accelerator 2022: Commission announces the selected teams,  δημιουργήθηκε από Federica Tondo.

 

Μετάφραση είδησης μέσω Digital Europe eTranslation, εργαλείο αυτόματης μετάφρασης που παρέχει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Ψηφιακή τεχνολογία/εξειδίκευση

  • Ψηφιακές δεξιότητες

Επίπεδο ψηφιακών δεξιοτήτων

  • Ενδιάμεσο

Γεωγραφικό Πεδίο/ Χώρα

  • Ευρωπαϊκή Ένωση

Είδος πρωτοβουλίας

Θεσμική πρωτοβουλία της ΕΕ