Το Ευρωπαϊκό Παρατηρητήριο Ψηφιακών Μέσων (EDMO) φέρνει σε επαφή ελεγκτές γεγονότων, ειδικούς στον γραμματισμό στα μέσα επικοινωνίας και ακαδημαϊκούς ερευνητές για την κατανόηση και την ανάλυση της παραπληροφόρησης, σε συνεργασία με οργανισμούς μέσων ενημέρωσης, διαδικτυακές πλατφόρμες και επαγγελματίες του γραμματισμού στα μέσα επικοινωνίας.

Το EDMO θα αναπτύξει πλατφόρμα για τη στήριξη του έργου μιας διεπιστημονικής κοινότητας με εμπειρογνωσία στον τομέα της παραπληροφόρησης στο διαδίκτυο. Το EDMO θα συμβάλει στη βαθύτερη κατανόηση των σχετικών με την παραπληροφόρηση παραγόντων, φορέων, εργαλείων, μεθόδων, δυναμικής διάδοσης, στόχων και αντικτύπου στην κοινωνία.

Όλα τα μέλη της κοινοπραξίας διαθέτουν μεγάλη πείρα στην ανάλυση του φαινομένου της παραπληροφόρησης στο διαδίκτυο και χρησιμοποιούνται για τη συνεργασία με φορείς χάραξης πολιτικής, δημόσιους και ιδιωτικούς φορείς (συμπεριλαμβανομένων οργανισμών μέσων ενημέρωσης, δημοσιογράφων, εμπειρογνωμόνων στον τομέα του γραμματισμού στα μέσα επικοινωνίας και διαδικτυακών πλατφορμών) με μια πολυτομεακή εφαρμοζόμενη προσέγγιση.

 

Aναδημοσίευση οργανισμού από European Digital Skills & Jobs Platform

 

Σύνδεσμος ιστοσελίδας

EDMO website

Ψηφιακή τεχνολογία/εξειδίκευση

  • Ψηφιακές δεξιότητες

Γεωγραφικό Πεδίο/ Χώρα

  • Ευρωπαϊκή Ένωση

Ομάδα-στόχος

  • Ψηφιακές δεξιότητες για επαγγελματίες/ ειδικούς ΤΠΕ.
  • Ψηφιακές δεξιότητες στην εκπαίδευση.