Η ενότητα «Γενετική ΤΝ» αποτελεί μέρος του ευρωπαϊκού μεταπτυχιακού προγράμματος DIGITAL4Business, ενός χρηματοδοτούμενου από την ΕΕ έργου ύψους 20 εκατ. ευρώ που διαμορφώνει τους ψηφιακούς ηγέτες και τους στρατηγικούς παράγοντες του αύριο. Η γενετική ΤΝ είναι ένα πρόγραμμα αιχμής που διερευνά την εφαρμογή σε διάφορους τομείς και τομείς δραστηριότητας και έχει σχεδιαστεί για άτομα με στόχο τη μόχλευση του μετασχηματιστικού δυναμικού της γενετικής ΤΝ, προωθώντας το μακρόπνοο και ανταγωνιστικό πλεονέκτημα στο επιχειρηματικό τοπίο.

Αυτή η καινοτόμος ενότητα είναι δομημένη τόσο για τη συγχρονισμένη όσο και για την ασύγχρονη μάθηση, η οποία ενσωματώνει μεθοδολογίες υβριδικής μάθησης και περιλαμβάνει εξειδικευμένους εκπαιδευτές που καθοδηγούν τους μαθητές καθ’ όλη τη διάρκεια του μαθησιακού τους ταξιδιού. Χρησιμοποιεί προηγμένες στρατηγικές διδασκαλίας, συμπεριλαμβανομένης της μάθησης βάσει προβλημάτων, της αναγνώρισης και της προσέγγισης «Flised Classroom». Αξιοποιώντας τις αναδυόμενες τεχνολογίες, όπως η τεχνητή νοημοσύνη, το μάθημα αποσκοπεί στον εμπλουτισμό της ψηφιακής μαθησιακής εμπειρίας και στην αποτελεσματική εφαρμογή αυτών των καινοτόμων μεθόδων διδασκαλίας.

Στιγμιότυπα θεματικών ενοτήτων

Η ενότητα παρέχει πρακτική εισαγωγή στη γενετική ΤΝ και στο ευρύ φάσμα μετασχηματιστικών εφαρμογών της. Χρησιμοποιώντας υπερσύγχρονα μοντέλα, περιλαμβάνει την παραγωγή κειμένου, εικόνας, ήχου, βίντεο και δεδομένων. Οι μαθητές θα μάθουν τεχνικές όπως η άμεση μηχανική για τον έλεγχο και την προσαρμογή των αποτελεσμάτων του παραγωγικού μοντέλου. Δίνεται έμφαση στις πρακτικές υπεύθυνης ανάπτυξης και στους δεοντολογικούς προβληματισμούς γύρω από τα συνθετικά μέσα ενημέρωσης. Οι περιπτωσιολογικές μελέτες στον τομέα του μάρκετινγκ, της ιατρικής και της πληροφορικής προβάλλουν τις πρωτοποριακές παραγωγικές εφαρμογές και την επιχειρηματική τους αξία. Το μάθημα ενθαρρύνει την καινοτομία, παρέχοντας στους μαθητές τη δυνατότητα να εντοπίσουν ευκαιρίες για την απασχόληση γενετικής τεχνητής νοημοσύνης για την εξεύρεση καινοτόμων επιχειρηματικών λύσεων.

Μαθησιακοί στόχοι

Μετά την ολοκλήρωση αυτής της θεματικής ενότητας, οι συμμετέχοντες θα είναι σε θέση:

  • Ανάλυση και διαφοροποίηση μεταξύ των βασικών αρχών και των μηχανισμών της γενετικής ΤΝ, με έμφαση στις τεχνολογίες κειμένου, εικόνας, βίντεο και παραγωγής κωδίκων.
  • Να αξιολογήσει με κριτικό πνεύμα τις πρόσφατες εξελίξεις στον τομέα της γενετικής ΤΝ, συμπεριλαμβανομένων των τεχνικών, των μοντέλων και των εφαρμογών αιχμής, με τη χρήση ακαδημαϊκής και βιομηχανικής έρευνας.
  • Σχεδιασμός και εφαρμογή αποτελεσματικών στρατηγικών ταχείας μηχανικής για τη βελτιστοποίηση των αλληλεπιδράσεων με παραγωγικά μοντέλα ΤΝ.
  • Ανάπτυξη ικανοτήτων για την αρχιτεκτονική και την ενσωμάτωση παραγωγικών μοντέλων ΤΝ σε σύνθετες πραγματικές εφαρμογές, αξιολογώντας τον δυνητικό αντίκτυπο και την αποτελεσματικότητά τους.
  • Καινοτομία με τον εντοπισμό και την αξιοποίηση ευκαιριών για τη μόχλευση της παραγωγικής ΤΝ για τη δημιουργία καινοτόμων επιχειρηματικών λύσεων σε διάφορους τομείς και τομείς δραστηριότητας.

 

 

Αναδημοσίευση εκπαιδευτικού προγράμματος από European Digital Skills & Jobs Platform

 

Κατηγορίες δεξιοτήτων

Επικοινωνία και συνεργασία

Θεματική ενότητα

  • Εργαλεία επικοινωνίας και συνεργασίας

Σύνδεσμος ιστοσελίδας

Generative AI module

Ψηφιακή τεχνολογία/εξειδίκευση

  • Τεχνητή νοημοσύνη

Επίπεδο ψηφιακών δεξιοτήτων

  • Ενδιάμεσο
  • Προχωρημένο
  • Επαγγελματίας/Ειδικός ΤΠΕ

Γεωγραφικό Πεδίο/ Χώρα

  • Ευρωπαϊκή Ένωση

Είδος πρωτοβουλίας

Θεσμική πρωτοβουλία της ΕΕ

Ομάδα-στόχος

  • Ψηφιακές δεξιότητες για επαγγελματίες/ ειδικούς ΤΠΕ.

Γλώσσα

  • English

Απευθύνεται σε

  • Άτομα με υψηλές επιδόσεις

Είδος εκπαιδευτικού προγράμματος

Ενότητα προγράμματος

Διάρκεια κατάρτισης

Έως 1 εβδομάδα

Προσφερόμενο διαπιστευτήριο

Μαθησιακή δραστηριότητα