Η Udemy προσφέρει δωρεάν μαθήματα για να βοηθήσει γονείς, σταδιοδρομίες και οργανώσεις, καθώς και άτομα που ανήκουν στο φάσμα του αυτισμού ή δυσλεξικά άτομα. Το μάθημα διοργανώνεται από την Infinite Minds Academy, μια ακαδημία κατάρτισης στον τομέα της ψηφιακής τεχνολογίας, η οποία επικεντρώνεται στην κατάρτιση ατόμων με ειδικές ανάγκες, ιδίως εκείνων με αυτισμό και Dyslexia.

Ψηφιοποίηση για όλους

Το μάθημα αυτό έχει σχεδιαστεί για την υποστήριξη των γονέων και των σταδιοδρομιών, ώστε να διασφαλιστεί ότι τα οφέλη της ψηφιοποίησης θα επεκταθούν και στα άτομα με ειδικές ανάγκες (συμπεριλαμβανομένων εκείνων που είναι αυτιστικά, δυσλεξικά, σύνδρομο Down, Asperger, Cerebral Palsy και αρκετά άλλα). Αυτό το μάθημα κατάρτισης στον τομέα της ψηφιακής τεχνολογίας αποτελεί μέρος μιας σειράς άλλων προγραμμάτων κατάρτισης ειδικά σχεδιασμένης για άτομα με ειδικές ανάγκες.

Τα ταλέντα των ατόμων με ειδικές ανάγκες συχνά κρύβονται διότι σπανίως τους δίνεται η ευκαιρία να τα αναπτύξουν λόγω των περιορισμών ή των ενοχλητικών τους ικανοτήτων — στα σχολεία, στον χώρο εργασίας ή στην ευρύτερη κοινότητά τους. Η πανδημία COVID-19 έχει θέσει περισσότερα εμπόδια για τα άτομα με ειδικές ανάγκες που επιθυμούν να εισέλθουν στην αγορά εργασίας και να βρουν τρόπους για τη βιώσιμη διαβίωση. Ως απάντηση, το μάθημα αποσκοπεί στην παροχή των δεξιοτήτων και της κατάρτισης που απαιτούνται για να καταστούν τα άτομα με ειδικές ανάγκες αυτόνομα και ανεξάρτητα.

Περιεχόμενο των μαθημάτων

Δεν υπάρχουν προϋποθέσεις για τη συμμετοχή σε αυτό το μάθημα. Το μάθημα έχει μήκος περίπου 45 λεπτά και διαιρείται σε 5 ενότητες, αποτελούμενες από 18 μαθήματα:

  1. Εισαγωγή
  2. Ενδυνάμωση των αυτιστικών, δυσλεξικών κ.λπ. ώστε να γίνουν ζωντανοί
  3. Προσαρμοσμένα ψηφιακά προγράμματα
  4. .Σύνοψη
  5. Δείτε περισσότερα

 

 

Αναδημοσίευση εκπαιδευτικού προγράμματος από European Digital Skills & Jobs Platform

 

Κατηγορίες δεξιοτήτων

Επίλυση προβλημάτων

Θεματική ενότητα

  • Αναγνώριση κενού ψηφιακών δεξιοτήτων

Σύνδεσμος ιστοσελίδας

Empower People with Autism, Dyslexia etc with Digital Skills

Ψηφιακή τεχνολογία/εξειδίκευση

  • Ψηφιακές δεξιότητες

Επίπεδο ψηφιακών δεξιοτήτων

  • Βασικό

Γεωγραφικό Πεδίο/ Χώρα

  • Ευρωπαϊκή Ένωση

Είδος πρωτοβουλίας

Διεθνής πρωτοβουλία

Ομάδα-στόχος

  • Ψηφιακές δεξιότητες για όλους

Γλώσσα

  • English

Απευθύνεται σε

  • Άτομα που χρειάζονται επαγγελματική κατάρτιση

Οργανισμός

Είδος εκπαιδευτικού προγράμματος

Σειρά μαθημάτων

Διάρκεια κατάρτισης

Έως 1 εβδομάδα

Προσφερόμενο διαπιστευτήριο

Μαθησιακή δραστηριότητα