Η σουηδική Προεδρία του Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης και η Ευρωπαϊκή Επιτροπή θα φιλοξενήσουν την Ψηφιακή Συνέλευση στις 15-16 Ιουνίου 2023 στη Στοκχόλμη.

Πλαίσιο και στόχος

Η Ψηφιακή Συνέλευση είναι μια ετήσια εκδήλωση που διοργανώνει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή και ο κάτοχος της εαρινής Προεδρίας του Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Φέτος, η Ψηφιακή Συνέλευση θα πραγματοποιηθεί στην Arlanda (Σουηδία) στη Σκανδιναβική XPO με θέμα μια ψηφιακή, ανοικτή και ασφαλής Ευρώπη.

Η Ψηφιακή Συνέλευση θα αποτελέσει φόρουμ στο οποίο τα ενδιαφερόμενα μέρη θα ανταλλάξουν απόψεις σχετικά με τον τρόπο με τον οποίο η Ευρώπη μπορεί να αναπτύξει μια ανταγωνιστική ψηφιακή ενιαία αγορά με ιδιαίτερη έμφαση στην ασφάλεια στον κυβερνοχώρο κατά τη διάρκεια της ψηφιακής δεκαετίας και στο πλαίσιο της στρατηγικής της ΕΕ για την ασφάλεια στον κυβερνοχώρο και της διττής μετάβασης.

Πρόγραμμα

Η σουηδική Προεδρία είναι αφιερωμένη στην προετοιμασία ενός προγράμματος συνεδρίων που εξετάζει τις βασικές πρωτοβουλίες της ΕΕ και τις εν εξελίξει συζητήσεις γύρω από το θέμα της διάσκεψης. Την έναρξη της Συνέλευσης θα κηρύξουν ο Erik Slottner, Υπουργός Δημόσιας Διοίκησης της Σουηδίας και ο Thierry Breton, επίτροπος Εσωτερικής Αγοράς. Η διάσκεψη θα αποτελείται από 5 συνόδους ολομέλειας και 6 αναλυτικές συνεδριάσεις, καθώς και 3 παράλληλες εκδηλώσεις. Οι σύνοδοι ολομέλειας θα επικεντρωθούν σε μια σειρά θεμάτων και θα φιλοξενήσουν υψηλού επιπέδου ομιλητές από τον ψηφιακό τομέα, τους υπεύθυνους χάραξης πολιτικής και την ακαδημαϊκή κοινότητα. Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το συνέδριο, μπορείτε να βρείτε το πλήρες πρόγραμμα εδώ.

Παράλληλη εκδήλωση: Επιτάχυνση των προηγμένων ψηφιακών δεξιοτήτων στις ευρωπαϊκές ΜΜΕ

Στις 16 Ιουνίου στις 14: 00, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή και ο συνασπισμός για τις ψηφιακές δεξιότητες και θέσεις εργασίας θα διοργανώσουν συνεδρίαση με θέμα «Επιτάχυνση των προηγμένων ψηφιακών δεξιοτήτων εντός των ευρωπαϊκών ΜΜΕ». Η συνεδρία θα επικεντρωθεί στον τρόπο επιτάχυνσης της αναβάθμισης των δεξιοτήτων του εργατικού δυναμικού και της διοίκησης των ΜΜΕ με τις προηγμένες ψηφιακές δεξιότητες που χρειάζονται για να καινοτομήσουν και να αναπτυχθούν με επιτυχία και βιωσιμότητα.

Η συνεδρίαση θα παρουσιαστεί από την Anne Bajart, αναπληρώτρια προϊσταμένη της μονάδας «Διαδραστικές τεχνολογίες, Ψηφιακές τεχνολογίες για τον πολιτισμό και την εκπαίδευση» στη ΓΔ CNECT. Θα κοινοποιηθεί βιντεοσκοπημένο μήνυμα της υφυπουργού Πολιτισμού και Πολιτικής Πληροφόρησης της Ουκρανίας κ. Anastasia Bondar σχετικά με την πρωτοβουλία Laptops για την Ουκρανία. Θα ακολουθήσει παρουσίαση από τον σουηδικό εθνικό συνασπισμό για τις ψηφιακές δεξιότητες και θέσεις εργασίας σχετικά με πρωτοβουλίες για την αναβάθμιση των δεξιοτήτων και την επανειδίκευση των εργαζομένων, ώστε να εφοδιαστούν με τις προηγμένες ψηφιακές δεξιότητες που χρειάζονται οι ΜΜΕ στη Σουηδία. Στη συνέχεια, ο Vitis Faure Tilgaard, υπεύθυνος πολιτικής στη ΓΔ CNECT, θα συντονίσει μια συζήτηση στρογγυλής τραπέζης με εκπροσώπους ενώσεων ΜΜΕ, ευρωπαϊκών κόμβων ψηφιακής καινοτομίας, έργων που επικεντρώνονται σε προηγμένες ψηφιακές δεξιότητες στις ΜΜΕ και την ακαδημαϊκή κοινότητα. Η συζήτηση θα επικεντρωθεί στις τρέχουσες προκλήσεις όσον αφορά την υιοθέτηση προηγμένων ψηφιακών δεξιοτήτων στις ΜΜΕ και στις πιθανές λύσεις που θα μπορούσαν να τις αντιμετωπίσουν.

Καταχώριση και πρακτικές πληροφορίες

Μπορείτε να συμμετάσχετε αυτοπροσώπως ή διαδικτυακά, καθώς η εκδήλωση θα είναι υβριδική. Για να συμμετάσχετε αυτοπροσώπως στη διάσκεψη, μπορείτε να εγγραφείτε έως τις 11 Ιουνίου. Είναι, μάλιστα, δωρεάν. Για να παρακολουθήσετε την εκδήλωση εξ αποστάσεως, δεν υπάρχει ανάγκη καταχώρισης, καθώς τα μέρη της διάσκεψης θα μεταδίδονται ζωντανά.

Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την εγγραφή και την παραμονή σας στη Σουηδία θα βρείτε στην ειδική σελίδα της Ψηφιακής Συνέλευσης.

 

Αναδημοσίευση Digital Assembly 2023: A digital, open and secure Europe.

 

Μετάφραση εκδήλωσης μέσω Digital Europe eTranslation, εργαλείο αυτόματης μετάφρασης που παρέχει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Σύνδεσμος ιστοσελίδας

Digital Assembly 2023

Έναρξη

15/06/2023T07:00:00

Λήξη

16/06/2023T16:00:00

Ψηφιακή τεχνολογία/εξειδίκευση

  • Τεχνητή νοημοσύνη
  • Κυβερνοασφάλεια
  • Διαδίκτυο των πραγμάτων
  • Τηλεπικοινωνίες
  • Ψηφιακές δεξιότητες

Επίπεδο ψηφιακών δεξιοτήτων

  • Βασικό
  • Ενδιάμεσο
  • Προχωρημένο
  • Επαγγελματίας/Ειδικός ΤΠΕ

Γεωγραφικό Πεδίο/ Χώρα

  • Ευρωπαϊκή Ένωση

Είδος πρωτοβουλίας

Θεσμική πρωτοβουλία της ΕΕ

Ομάδα-στόχος

  • Ψηφιακές δεξιότητες για το εργατικό δυναμικό.
  • Ψηφιακές δεξιότητες για επαγγελματίες/ ειδικούς ΤΠΕ.
  • Ψηφιακές δεξιότητες στην εκπαίδευση.
  • Ψηφιακές δεξιότητες για όλους

Γλώσσα

  • English

Τρόπος διεξαγωγής

  • Μικτή εκπαίδευση

Ζώνη ώρας

Europe/Stockholm