Η εργαλειοθήκη για τη νεολαία του μη κερδοσκοπικού κέντρου τεχνολογίας Humane (CHT) είναι ένας δωρεάν πόρος ψηφιακών δεξιοτήτων που εξετάζει τον τρόπο με τον οποίο χρησιμοποιούμε τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για να εξηγήσουμε πώς λειτουργούν στην πράξη.

Εμπνευσμένη από την ιδέα ότι όλοι όσοι χρησιμοποιούν τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης πρέπει να γνωρίζουν πώς λειτουργούν, η εργαλειοθήκη για τη νεολαία είναι ένας διαδραστικός χάρτης πορείας που παρέχει τη δυνατότητα στους πολίτες να διερευνήσουν το περιβάλλον μας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης με πιο ολοκληρωμένο τρόπο.

Χάρτης πορείας για τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης

Ο πόρος διαρθρώνεται με τη μορφή διαφόρων οδηγών, οι οποίοι είναι διαδραστικοί και εύκολα λειτουργικοί. Μπορούν να χρησιμοποιηθούν μεμονωμένα ή να χρησιμοποιηθούν από ομάδες και ομάδες. Ο χάρτης πορείας μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί σε αίθουσες διδασκαλίας ή μέσω διαδικτυακών μαθημάτων.

Κάθε οδηγός είναι χρήσιμος από μόνος του και πραγματεύεται ένα συγκεκριμένο θέμα. Ταυτόχρονα, οι οδηγοί λειτουργούν καλύτερα όταν χρησιμοποιούνται ως πλήρες πρόγραμμα σπουδών. Έχουν σχεδιαστεί για να μπορούν οι εκπαιδευτές να χρησιμοποιούν μαζί με νέους ηλικίας από 13 έως 25 ετών, αλλά μπορούν να χρησιμοποιηθούν από οποιονδήποτε για να μάθουν σχετικά με αυτά τα ζητήματα και να πιέσουν για ένα ανθρώπινο, βιώσιμο και δίκαιο μέλλον.

Θέματα και οδηγοί

Ομαδοποιημένοι σε διαδραστικό χάρτη με διαφορετικά χρώματα ανάλογα με το θέμα, το επίπεδο και την εστίαση, οι πόροι εξετάζουν το τεχνολογικό και πληροφοριακό περιβάλλον για να προσφέρουν καθοδήγηση σχετικά με τον τρόπο με τον οποίο χρησιμοποιούμε τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και τον τρόπο λειτουργίας τους. Οι πρώτοι 5 οδηγοί ομαδοποιούνται και εξετάζουν τη διάχυτη ισχύ των μέσων κοινωνικής δικτύωσης: γιατί είναι τόσο εθιστική, πώς προσελκύει την προσοχή μας — και ποια είναι η τιμή της προσοχής μας.

Συμβουλευτείτε τον πρώτο οδηγό «Attention Economy» για να δείτε τους κύριους οικονομικούς παράγοντες που ωθούν τις εταιρείες τεχνολογίας να πωλούν την προσοχή και τη συμπεριφορά σας και να ανακαλύψετε τον τρόπο με τον οποίο οι εταιρείες μέσων κοινωνικής δικτύωσης κερδίζουν χρήματα. Με τον δεύτερο οδηγό, τη διαδεδομένη τεχνολογία, μπορείτε να καταπατήσετε τους διάφορους τρόπους με τους οποίους η τεχνολογία μας επηρεάζει πραγματικά και, με τη σειρά του, να αλλάξετε τη συμπεριφορά μας. Τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και ο εγκέφαλος διερευνούν την επιστήμη πίσω από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και τον τρόπο με τον οποίο μας κρατούν αγκιστρωμένους. Για να περιγράψετε την πρώτη σειρά οδηγών, ελέγξτε τον τελευταίο: Βλέποντας τις συνέπειες για την εμβάθυνση των προβλημάτων που έχει δημιουργήσει η τεχνολογία και τον τρόπο με τον οποίο διαστρεβλώνει την άποψή μας για τον κόσμο,

Υλικό για εκπαιδευτικούς

Ένας ξεχωριστός οδηγός, «Teaching for Humane Technology», είναι αφιερωμένος στους εκπαιδευτικούς, τους εκπαιδευτικούς, τους γονείς και τους φροντιστές, οι οποίοι ενδιαφέρονται να μάθουν περισσότερα σχετικά με την ανάγκη για ανθρώπινη τεχνολογία και τον τρόπο προσαρμογής των μεθόδων διδασκαλίας στην τρέχουσα πραγματικότητα του περιβάλλοντος πληροφοριών.

Αναδημοσίευση Youth Toolkit , δημιουργήθηκε από Galina Valentinova Misheva

Μετάφραση πηγής ψηφιακών δεξιοτήτων  μέσω Digital Europe eTranslation, εργαλείο αυτόματης μετάφρασης που παρέχει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Comments are closed.