Το Σύμφωνο για τις Δεξιότητεςact for Skills είναι μία από τις κύριες πρωτοβουλίες του ευρωπαϊκού θεματολογίου δεξιοτήτων. Στόχος της είναι να φέρει σε επαφή δημόσιους και ιδιωτικούς οργανισμούς και να τους ενθαρρύνει να αναλάβουν συγκεκριμένες δεσμεύσεις για την αναβάθμιση των δεξιοτήτων και την επανειδίκευση ενηλίκων.

Τα μέλη του Συμφώνου έχουν πρόσβαση σε γνώσεις σχετικά με τις ανάγκες αναβάθμισης των δεξιοτήτων και επανειδίκευσης, σε συμβουλές σχετικά με τα σχετικά χρηματοδοτικά μέσα για την ενίσχυση των δεξιοτήτων των ενηλίκων στις περιφέρειες και τις χώρες τους, καθώς και σε ευκαιρίες σύμπραξης εντός της αναπτυσσόμενης κοινότητάς μας.

Στο πλαίσιο του θεματολογίου δεξιοτήτων, στο πλαίσιο του Συμφώνου για τις Δεξιότητες, έχουν προσχωρήσει μέχρι στιγμής περισσότεροι από 700 οργανισμοί και έχουν δημιουργηθεί 12 συμπράξεις μεγάλης κλίμακας σε στρατηγικούς τομείς με δεσμεύσεις για την αναβάθμιση των δεξιοτήτων έως και 6 εκατομμύρια ατόμων.

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή εγκαινίασε πρόσφατα έναν νέο ανανεωμένο ιστότοπο της πρωτοβουλίας,  όπου μπορείτε να βρείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις σχετικά με τις δράσεις, τους κοινοτικούς πόρους, να εγγραφείτε στο ενημερωτικό δελτίο, να συμμετάσχετε στο σύμφωνο  και πολλά άλλα.

2023: Σύμφωνο για τις δεξιότητες στο επίκεντρο του Ευρωπαϊκού Έτους Δεξιοτήτων

Η Επιτροπή ενέκρινε πρόσφατα πρόταση για την ανακήρυξη του 2023 ως Ευρωπαϊκού Έτους Δεξιοτήτων. Ένας από τους κύριους στόχους της Επιτροπής είναι η προώθηση αποτελεσματικότερων επενδύσεων στην κατάρτιση και την αναβάθμιση των δεξιοτήτων, ώστε να μεγιστοποιηθεί το δυναμικό του ευρωπαϊκού εργατικού δυναμικού και να βοηθηθούν οι άνθρωποι στη μετάβαση από τη μία θέση εργασίας στην άλλη. Το Σύμφωνο για τις Δεξιότητες θα διαδραματίσει καίριο ρόλο σε αυτόν τον στόχο.

© Ευρωπαϊκή Επιτροπή 2022

 

Αναδημοσίευση Pact for Skills: discover the new website!, δημιουργήθηκε από Matteo Mirigliano.

Μετάφραση είδησης μέσω Digital Europe eTranslation, εργαλείο αυτόματης μετάφρασης που παρέχει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Σύνδεσμος ιστοσελίδας

Check the new website of Pact for Skills

Ψηφιακή τεχνολογία/εξειδίκευση

  • Τεχνητή νοημοσύνη
  • Ψηφιακές δεξιότητες

Επίπεδο ψηφιακών δεξιοτήτων

  • Βασικό
  • Ενδιάμεσο
  • Προχωρημένο
  • Επαγγελματίας/Ειδικός ΤΠΕ

Γεωγραφικό Πεδίο/ Χώρα

  • Ευρωπαϊκή Ένωση

Είδος πρωτοβουλίας

Θεσμική πρωτοβουλία της ΕΕ