Στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας της Αυστρίας για τις ψηφιακές δεξιότητες (DKO), η ομοσπονδιακή κυβέρνηση δρομολόγησε το διδακτορικό πρόγραμμα «Σχολή Ψηφιακής Καινοτομίας» για επαγγελματίες ΤΠ.

Η «Σχολή Ψηφιακής Καινοτομίας» του επιστημονικού κόμβου Complexity Science Hub (CSH) στη Βιέννη προσφέρει μια διεπιστημονική εκπαιδευτική ευκαιρία για τους επαγγελματίες του τομέα της πληροφορικής. Το πρόγραμμα αποσκοπεί στην αύξηση του αριθμού των εμπειρογνωμόνων ΤΠ στη χώρα. Η κυβερνητική πρωτοβουλία παρουσιάστηκε στα μέσα Απριλίου από την υφυπουργό Claudia Plakolm, τον υπουργό Παιδείας Martin Polaschek, τον πρόεδρο της CSH Stefan Thurner και τον πρόεδρο της συμβουλευτικής επιτροπής Hannes Androsch.

Διδακτορικό πρόγραμμα

Το διδακτορικό πρόγραμμα θα ξεκινήσει το φθινόπωρο του 2024 με την πρώτη του ομάδα φοιτητών. Κάθε χρόνο γίνονται δεκτά τουλάχιστον πέντε κατ’ εξαίρεση ταλαντούχα άτομα. Οι σπουδαστές δεν υποχρεούνται να ειδικεύονται σε συγκεκριμένο τομέα, αλλά μπορούν να διερευνήσουν διάφορα θέματα και κλάδους, συμπεριλαμβανομένης της επιστήμης των δεδομένων, της ανάλυσης δικτύων και της έρευνας πολυπλοκότητας.

Οι μαθητές έχουν επίσης την ευκαιρία να αποκτήσουν πρακτική εμπειρία μεταφράζοντας τα πορίσματα της έρευνας σε πραγματικές εφαρμογές ή έννοιες πολιτικής. Αυτό διευκολύνεται μέσω εταιρικών σχέσεων και πρακτικής άσκησης με κρατικούς οργανισμούς ή εταιρείες.

Στοχευόμενη ομάδα

Το πρόγραμμα απευθύνεται σε μαθητές με υπόβαθρο στις φυσικές επιστήμες, στις κοινωνικές επιστήμες ή στα μαθηματικά, οι οποίοι έχουν ήδη εμπειρία σε ποσοτικές μεθόδους. Οι αιτούντες θα πρέπει να είναι πρόθυμοι να μετεγκατασταθούν στη Βιέννη, όπου έχει την έδρα του το πρόγραμμα.

Ιστορικό

Στις 7 Δεκεμβρίου 2022 δρομολογήθηκε η πρωτοβουλία για τις ψηφιακές δεξιότητες (DKO) ως κοινή προσπάθεια τεσσάρων αυστριακών υπουργείων. Το DKO αποτελεί μέρος του ευρωπαϊκού συνασπισμού για τις ψηφιακές δεξιότητες και θέσεις εργασίας (DSJC) και έχει ως στόχο να καταστήσει την Αυστρία κορυφαία χώρα όσον αφορά τις ψηφιακές δεξιότητες εντός της Ευρώπης. Αυτό περιλαμβάνει την προώθηση και την κατάρτιση εμπειρογνωμόνων ΤΠ.

Η «Σχολή Ψηφιακής Καινοτομίας» υποστηρίζει τον στρατηγικό στόχο του DKO να αυξήσει τον αριθμό των εμπειρογνωμόνων ΤΠ. Το πρόγραμμα προσφέρεται σε συνεργασία με πανεπιστήμια εταίρους της CSH και υλοποιείται από το Ιατρικό Πανεπιστήμιο της Βιέννης, έναν από τους βασικούς ιδρυτικούς εταίρους του CSH.

 

 

Αναδημοσίευση είδησης από European Digital Skills & Jobs Platform

 

Σύνδεσμος ιστοσελίδας

Digital Innovation School: Press conference (video)

Ψηφιακή τεχνολογία/εξειδίκευση

  • Ψηφιακές δεξιότητες

Επίπεδο ψηφιακών δεξιοτήτων

  • Επαγγελματίας/Ειδικός ΤΠΕ

Γεωγραφικό Πεδίο/ Χώρα

  • Αυστρία

Είδος πρωτοβουλίας

Εθνική πρωτοβουλία