Κάθε Οκτώβριο, ο ευρωπαϊκός μήνας κυβερνοασφάλειας (ECSM) συμβάλλει στην ευαισθητοποίηση σχετικά με τις διαδικτυακές απειλές και τη σημασία της ψηφιακής ασφάλειας. Η εκστρατεία, η οποία διοργανώνεται από τον Οργανισμό της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την Κυβερνοασφάλεια (ENISA), περιλαμβάνει εκατοντάδες δραστηριότητες σε ολόκληρη την Ευρώπη, συμπεριλαμβανομένων συνεδρίων, εργαστηρίων, κατάρτισης, διαδικτυακών σεμιναρίων, παρουσιάσεων και άλλων.

#ThinkB4UClick

Η έκδοση του 2024 του ευρωπαϊκού μήνα κυβερνοασφάλειας, με θέμα #ThinkB4UClick, επικεντρώνεται στην προστασία από την κοινωνική μηχανική. Αυτή η αυξανόμενη τάση αφορά τους απατεώνες που χρησιμοποιούν τεχνάσματα όπως η πλαστοπροσωπία, τα ηλεκτρονικά μηνύματα ηλεκτρονικού «ψαρέματος» ή οι ψευδείς προσφορές για την ανταλλαγή προσωπικών πληροφοριών ή την ανάληψη επικίνδυνων διαδικτυακών ενεργειών. Η εκστρατεία αποσκοπεί στην ενίσχυση της ευαισθητοποίησης των ατόμων και των οργανισμών στον τομέα της κυβερνοασφάλειας μέσω της ανταλλαγής συμβουλών, ορθών πρακτικών και της προσφοράς ελκυστικών δραστηριοτήτων για τη διατήρηση της ασφάλειας στο διαδίκτυο.

Λάβε μέρος!

Ο ECSM 2024 δεν είναι απλώς μια εκστρατεία, αλλά ένα διαδραστικό ταξίδι: κατά τη διάρκεια των διαδικτυακών σεμιναρίων του Οκτωβρίου, τα εικονικά εργαστήρια και τα διαδικτυακά φόρουμ με εμπειρογνώμονες στον τομέα της κυβερνοασφάλειας θα χρησιμεύσουν ως πλατφόρμες ανταλλαγής γνώσεων και μάθησης από εμπειρογνώμονες στον τομέα της κυβερνοασφάλειας.

 

Η Ακαδημία Δεξιοτήτων Κυβερνοασφάλειας

Η Ακαδημία Κυβερνοδεξιοτήτων  είναι μια ευρωπαϊκή πρωτοβουλία πολιτικής, στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Έτους Δεξιοτήτων 2023, η οποία αποσκοπεί στη συγκέντρωση και τη βελτίωση του συντονισμού των υφιστάμενων πρωτοβουλιών για τις δεξιότητες στον κυβερνοχώρο, προκειμένου να γεφυρωθεί το χάσμα ταλέντων στον τομέα της κυβερνοασφάλειας, να ενισχυθεί το εργατικό δυναμικό της ΕΕ στον κυβερνοχώρο και να τονωθεί η ανταγωνιστικότητα, η ανάπτυξη και η ανθεκτικότητα της ΕΕ.

Ανακαλύψτε τη νέα ενότητα της Ακαδημίας σχετικά με τις ευρωπαϊκές πρωτοβουλίες για την πολυμορφία και την ένταξη . Θα ανακαλύψετε το Women4Cyber και πολλούς άλλους! Θα θέλατε να προτείνετε μια συγκεκριμένη πρωτοβουλία ή δράση για τις δεξιότητες στον κυβερνοχώρο; Οι οργανισμοί ή τα άτομα που δραστηριοποιούνται ή ενδιαφέρονται για δεξιότητες στον κυβερνοχώρο ενθαρρύνονται να παρέχουν τη δική τους συμβολή και, ως εκ τούτου, ενημερώστε μας!

© ENISA

 

Αναδημοσίευση είδησης από  European Digital Skills & Jobs Platform

 

 

Σύνδεσμος ιστοσελίδας

European Cybersecurity Month 2024: #ThinkB4UClick

Ψηφιακή τεχνολογία/εξειδίκευση

  • Κυβερνοασφάλεια
  • Cyber Skills Academy

Επίπεδο ψηφιακών δεξιοτήτων

  • Βασικό
  • Ενδιάμεσο
  • Προχωρημένο
  • Επαγγελματίας/Ειδικός ΤΠΕ

Γεωγραφικό Πεδίο/ Χώρα

  • Ευρωπαϊκή Ένωση

Είδος πρωτοβουλίας

Θεσμική πρωτοβουλία της ΕΕ