Με ιδιαίτερη χαρά, λοιπόν, σας καλωσορίζω με τη σειρά μου στον 6ο Παγκύπριο Διαγωνισμό Ρομποτικής Robotex, μια πρωτοβουλία του Κυπριακού Συνδέσμου Πληροφορικής που διοργανώνεται σε συνεργασία με κρατικούς και ιδιωτικούς φορείς και φιλοξενείται φέτος, εδώ, στις εγκαταστάσεις του Αθλητικού Κέντρου του Πανεπιστημίου Κύπρου. Ένας διαγωνισμός βασισμένος στα πρότυπα του Παγκόσμιου Διαγωνισμού Robotex.

Με υπερηφάνεια στηρίζουμε και φέτος ως Υφυπουργείο Έρευνας, Καινοτομίας και Ψηφιακής Πολιτικής, τον διαγωνισμό αυτό. Πιστεύουμε ακράδαντα πως τέτοιου είδους διοργανώσεις μπορούν να συμβάλουν θετικά στη διαμόρφωση κουλτούρας στη ρομποτική τεχνολογία και να ενισχύσουν τη συμμετοχή τόσο των παιδιών όσο και των ενηλικών στις προσπάθειες αυτές.

Σε έναν κόσμο που ολοένα εξελίσσεται και μεταβάλλεται τεχνολογικά με γοργούς ρυθμούς, η γνώση και η χρήση της ρομποτικής τεχνολογίας στην εκπαίδευση επιβάλλεται να εμπλουτιστεί και να αναπτυχθεί. Μέσω του διαγωνισμού αυτού προωθείται η αναβάθμιση των επιστημονικών πεδίων STEAM, κάνοντας μέρος αυτής της εξέλιξης τόσο τα μικρά μας παιδιά όσο και τους εκπαιδευτικούς.

Αξίζει για αυτό να δώσουμε πολλά συγχαρητήρια σε όλους τους διοργανωτές και όλους όσοι υποστηρίζουν τον διαγωνισμό αυτό. Θα ήθελα να σας διαβεβαιώσω πως η Κυβέρνηση, το Υφυπουργείο αλλά και εγώ προσωπικά θα είμαστε πάντοτε αρωγοί και έμπρακτοι υποστηρικτές τέτοιων εξαιρετικών πρωτοβουλιών.

Αγαπητοί μου ρομποτιστές,

Ξέρω πως ανυπομονείτε για την έναρξη του διαγωνισμού Προτού όμως κλείσω, θα ήθελα να θυμάστε πως αποτελείτε τους καλύτερους πρεσβευτές για την Κύπρο, αφού αρκετοί από εσάς θα μας εκπροσωπήσετε στον Παγκόσμιο Διαγωνισμό που ακολουθεί τον χειμώνα. Μέσα από τη συμμετοχή σας σε αυτή τη διοργάνωση γεμίζετε το μυαλό σας εμπειρίες και γνώσεις σημαντικές για την επαγγελματική σας σταδιοδρομία, γιατί έχουμε ανάγκη από νέους επιστήμονες με ανεπτυγμένες ψηφιακές ικανότητες.

Θα ήθελα να δώσω στον καθένα σας ξεχωριστά τα θερμά μου συγχαρητήρια για τη μεγάλη προσπάθεια και τη συμμετοχή σας στον σημερινό διαγωνισμό. Πάμε λοιπόν να δούμε μαζί πώς τα ρομπότ θα ανταπεξέλθουν στις προκλήσεις που τους θέσατε.

Κηρύσσω την έναρξη του διαγωνισμού.

Καλή επιτυχία σε όλες και όλους.

 

Αναδημοσίευση απο Υφυπουργείο Έρευνας, Καινοτομίας και Ψηφιακής Πολιτικής(DMRID)

Ψηφιακή τεχνολογία/εξειδίκευση

  • Ρομποτική
  • Ψηφιακές δεξιότητες

Επίπεδο ψηφιακών δεξιοτήτων

  • Βασικό
  • Ενδιάμεσο
  • Προχωρημένο
  • Επαγγελματίας/Ειδικός ΤΠΕ

Γεωγραφικό Πεδίο/ Χώρα

  • Ευρωπαϊκή Ένωση
  • Κύπρος

Είδος πρωτοβουλίας

Εθνική πρωτοβουλία