Στις 1 Ιουνίου 2022, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή εγκαινίασε τον κόμβο του vέου ουκρανικού σχολείου (NUS). Ο νέος κόμβος έχει ως στόχο να διευκολύνει την πρόσβαση σε εκπαιδευτικούς πόρους για τη στήριξη των Ουκρανών προσφύγων και των εκτοπισμένων εκπαιδευομένων που εξακολουθούν να βρίσκονται στην Ουκρανία.
Η πρωτοβουλία ανακοινώθηκε επίσημα από την Επίτροπο Καινοτομίας, Έρευνας, Πολιτισμού, Εκπαίδευσης και Νεολαίας, Mariya Gabriel, και έχει ως στόχο να λειτουργήσει ως ελεύθερος, κόμβος πληροφοριών, πόρων και γνώσεων για τους Ουκρανούς πρόσφυγες ανεξάρτητα από το πού βρίσκονται.

Ο κόμβος NUS παρέχει πρόσβαση σε συμπληρωματικές ευρωπαϊκές και ουκρανικές λύσεις EdTech (κυρίως δωρεάν για Ουκρανούς) και σε ουκρανικές διαδικτυακές πλατφόρμες μάθησης. Επιπλέον, ο κόμβος NUS παρέχει άμεση πρόσβαση σε σχετικές ειδικές ανά χώρα ή τοπικές πληροφορίες πρόσβασης στην εκπαίδευση.

Μια μοναδική πύλη μάθησης και γνώσης

Σκοπός του κόμβου είναι να διασφαλίσει ότι οι εκπαιδευόμενοι, οι οικογένειες, οι εκπαιδευτές και οι τοπικοί υποστηρικτές μπορούν να έχουν ταχεία πρόσβαση σε εργαλεία που εργάζονται για αυτούς, ανεξάρτητα από τον τόπο στον οποίο τους χρειάζονται το ταξίδι τους τις επόμενες εβδομάδες και μήνες.

Την ημέρα της δρομολόγησης, ο κατάλογος περιέχει ήδη περίπου 200 λύσεις EdTech και θα αναφορτωθούν περαιτέρω πόροι τις επόμενες εβδομάδες. Κάθε εταιρεία EdTech με προσφορά για Ουκρανούς μπορεί να εκδηλώσει ενδιαφέρον να παρουσιαστεί.

Η πρωτοβουλία συγχρηματοδοτείται από το Υπουργείο Εξωτερικών της Φιλανδίας και τη ΓΔ NEAR της Επιτροπής. Βασίζεται σε ένα υφιστάμενο έργο που ονομάζεται «Μάθηση μαζί» με τη συμβολή και την ενεργό συμμετοχή της Ευρωπαικής Συμμαχίας EdTech.

Γίνετε μέλος του Κόμβου!

Εάν γνωρίζετε έναν εκπληκτικό πόρο που πρέπει να συμπεριληφθεί, συμπληρώστε το παρόν έντυπο.

 

Αναδημοσίευση  The New Ukrainian School (NUS): a free hub for Ukrainian learners, created by Matteo Mirigliano

Μετάφραση είδησης μέσω Digital Europe eTransaltion , εργαλείο αυτόματης μετάφρασης που παρέχει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Ψηφιακή τεχνολογία/εξειδίκευση

  • Ψηφιακές δεξιότητες

Επίπεδο ψηφιακών δεξιοτήτων

  • Βασικό
  • Ενδιάμεσο
  • Προχωρημένο

Γεωγραφικό Πεδίο/ Χώρα

  • Ευρωπαϊκή Ένωση
  • Ουκρανία

Είδος πρωτοβουλίας

Θεσμική πρωτοβουλία της ΕΕ