Φέτος σηματοδοτεί την επιστροφή των διακεκριμένων ευρωπαϊκών βραβείων ψηφιακών δεξιοτήτων, μιας πρωτοβουλίας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής που αποσκοπεί στην επιβράβευση των ορθών πρακτικών που βοηθούν τους Ευρωπαίους να αποκτήσουν τις ψηφιακές δεξιότητες που χρειάζονται για τη ζωή και την εργασία τους. Μόνο λίγες ημέρες απομένουν για την αποστολή των αιτήσεων: η προθεσμία είναι η 8 Απριλίου, οπότε, αν εξετάζετε το ενδεχόμενο υποβολής αίτησης, τώρα είναι η στιγμή να αρχίσετε να γράφετε!

Η ομάδα «Ψηφιακές δεξιότητες και ψηφιακές πλατφόρμες» έχει ήδη λάβει μεγάλο αριθμό ενδιαφέροντων έργων και πρωτοβουλιών από όλη την Ευρώπη στις 5 κατηγορίες των βραβείων

• Ενδυνάμωση της νεολαίας στον ψηφιακό τομέα
• Αναβάθμιση των ψηφιακών δεξιοτήτων @ Εργασία
• Ψηφιακές δεξιότητες για την εκπαίδευση
• Ένταξη στον ψηφιακό κόσμο
• Γυναίκες στη σταδιοδρομία στον τομέα των ΤΠΕ

Οι οργανισμοί κάθε είδους μπορούν να υποβάλουν αίτηση, εφόσον τουλάχιστον ένας από τους αιτούντες είναι εγκατεστημένος σε χώρα της ΕΕ: πρωτοβουλίες πολιτών, πανεπιστήμια, χρηματοδοτούμενα από την ΕΕ έργα, δημόσιοι και ιδιωτικοί φορείς και μη κερδοσκοπικές οντότητες μπορούν να συμμετάσχουν και να αναγνωριστούν για την ενεργό συμβολή τους στη στήριξη των στόχων της ψηφιακής δεκαετίας  που έχει θέσει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Τα βραβεία επικεντρώνονται στις ψηφιακές δεξιότητες, σε όλα τα επίπεδα και για όλους· είτε ο οργανισμός σας διοργανώνει μαθήματα σχετικά με τις βασικές ψηφιακές δεξιότητες είτε καταρτίζει και πιστοποιεί επαγγελματίες του ψηφιακού τομέα, είτε στηρίζει την αναβάθμιση των ψηφιακών δεξιοτήτων και την επανειδίκευση των επαγγελματιών σε όλους τους τομείς, σας ενθαρρύνουμε να υποβάλετε αίτηση.

Για να κατανοήσετε σαφώς αν το σχέδιο ή η πρωτοβουλία σας είναι επιλέξιμο και για να προσδιορίσετε σε ποια κατηγορία θα πρέπει να το συμπεριλάβετε, σας καλούμε να διαβάσετε την ενότητα «Πώς να υποβάλετε αίτηση υποψηφιότητας»  και να ανατρέξετε στη σελίδα «Συχνές ερωτήσεις»,  όπου ελπίζουμε ότι θα βρείτε απαντήσεις στις πολλές ερωτήσεις που ενδέχεται να έχετε.

Κάθε έργο ή πρωτοβουλία μπορεί να παρουσιάζεται μόνο σε μία από τις 5 κατηγορίες, και οι αιτούντες θα είναι σε θέση να αναφέρουν λεπτομερώς ποιοι είναι οι κοινότητές τους και ποιος είναι ο αντίκτυπός τους στο χάσμα ψηφιακών δεξιοτήτων στον συγκεκριμένο τομέα δράσης τους. Μεταξύ των κριτηρίων για την επιτυχή υποβολή αίτησης θα περιλαμβάνεται ο καινοτόμος χαρακτήρας του έργου, οι επικοινωνιακές δραστηριότητες που υλοποιούνται για τη μεγιστοποίηση της απήχησης, η προσοχή στη βιωσιμότητα και τη δυνατότητα κλιμάκωσης του έργου, αλλά και τα μέτρα που λαμβάνονται για τη διασφάλιση της ένταξης όλων των ατόμων με όλες τις ικανότητες και κάθε κοινωνικού και πολιτιστικού υπόβαθρου.

Θα ανακοινώσουμε τους φιναλίστ μετά τις 25 Μαΐου και τους νικητές τον Ιούνιο — γι’ αυτό θα μείνουμε συντονισμένοι!
Εάν θέλετε να μάθετε ποιος κέρδισε τις προηγούμενες εκδόσεις των βραβείων, επισκεφθείτε τη σελίδα που είναι αφιερωμένη στους προηγούμενους νικητές  και εμπνευστείτε από τα σχέδιά τους.

 

Καλή επιτυχία σε όλους τους συμμετέχοντες!

 

Αναδημοσίευση δημιουργήθηκε από Federica Tondo

 

Μετάφραση είδησης μέσω Digital Europe eTranslation, εργαλείο αυτόματης μετάφρασης που παρέχει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Σύνδεσμος ιστοσελίδας

EDSA23

Ψηφιακή τεχνολογία/εξειδίκευση

  • Ψηφιακές δεξιότητες

Επίπεδο ψηφιακών δεξιοτήτων

  • Βασικό
  • Ενδιάμεσο
  • Προχωρημένο
  • Επαγγελματίας/Ειδικός ΤΠΕ

Γεωγραφικό Πεδίο/ Χώρα

  • Ευρωπαϊκή Ένωση

Είδος πρωτοβουλίας

Θεσμική πρωτοβουλία της ΕΕ