Το Σύμφωνο για τις Δεξιότητες θεσπίστηκε πριν από ένα έτος, με στόχο να φέρει σε επαφή εργοδότες, εργαζομένους, δημόσιες υπηρεσίες απασχόλησης, περιφερειακές αρχές και άλλα, για να προσδιορίσει ποιες δεξιότητες θα χρειαστούν σε διάφορους τομείς της οικονομίας, ώστε να διασφαλιστεί ότι η Ευρώπη μπορεί να ευδοκιμήσει σε μια πιο πράσινη και ψηφιακή κοινωνία.

Η απόκτηση των απαραίτητων δεξιοτήτων είναι απαραίτητη για την επιτυχία των ατόμων σε μια ταχέως μεταβαλλόμενη αγορά εργασίας. Η ανάκαμψη από την πανδημία COVID-19 επιτάχυνε τον ρυθμό των αλλαγών στον τρόπο ζωής μας, καθώς και στον τρόπο με τον οποίο προχωρούμε στην εργασία μας.

Γιορτάζοντας τα πρώτα του χρόνια, το Σύμφωνο και οι ισχυρές συμμαχίες του δημιουργούν περισσότερες ευκαιρίες για τα άτομα σε ηλικία εργασίας σε ολόκληρη την Ευρώπη, να αποκτήσουν νέες δεξιότητες και να βελτιώσουν τις προοπτικές τους στην αγορά εργασίας και στην εργασία.

Για τον εορτασμό της επετείου, ο αντιπρόεδρος Μαργαρίτης Σχοινάς, οι Επίτροποι Νικολά Σμιτ και Τιερί Μπρετόν δήλωσαν: «Ένα έτος μετά, το Σύμφωνο για τις Δεξιότητες υλοποιεί: 450 οργανώσεις έχουν δεσμευτεί να παράσχουν τις κατάλληλες δεξιότητες σε 1.5 εκατομμύρια άτομα. Πρόκειται για ένα καλό ξεκίνημα και το αποτέλεσμα του συμφώνου για τις δεξιότητες, τις επιχειρήσεις και άλλους εταίρους που συνεργάζονται για την ενίσχυση των δεξιοτήτων στην Ευρώπη. Η φιλοδοξία μας δεν τερματίζεται εδώ. Η Επιτροπή έχει δεσμευτεί να ενισχύσει περαιτέρω το Σύμφωνο και καλεί περισσότερα μέλη να συμμετάσχουν: η ύπαρξη των κατάλληλων δεξιοτήτων είναι απαραίτητη για την ευημερία των ανθρώπων, για την ανάπτυξη της οικονομίας μας και για την επιτυχή ανάκαμψη.»

Πάνω από 450 οργανώσεις από όλα τα κράτη μέλη έχουν προσχωρήσει και η κοινότητα συνεχίζει να αναπτύσσεται.
© Ευρωπαϊκή Επιτροπή

 

Αναδημοσίευση Pact for Skills: One Year On ,  δημιουργήθηκε από Niamh Thornton.

Μετάφραση είδησης μέσω Digital Europe eTranslation, εργαλείο αυτόματης μετάφρασης που παρέχει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Σύνδεσμος ιστοσελίδας

Pact for Skills: One Year On

Ψηφιακή τεχνολογία/εξειδίκευση

  • Ψηφιακές δεξιότητες

Επίπεδο ψηφιακών δεξιοτήτων

  • Βασικό
  • Ενδιάμεσο
  • Προχωρημένο
  • Επαγγελματίας/Ειδικός ΤΠΕ

Γεωγραφικό Πεδίο/ Χώρα

  • Ευρωπαϊκή Ένωση

Είδος πρωτοβουλίας

Θεσμική πρωτοβουλία της ΕΕ