Μετά την επιτυχή εφαρμογή προγράμματος κατάρτισης και αναβάθμισης για 120.000 ανέργους σε ψηφιακές δεξιότητες, η Δημόσια Υπηρεσία Απασχόλησης  (ΔΥΑ) αποσκοπεί πλέον στην αναβάθμιση των δεξιοτήτων και των εργαζομένων. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο υλοποιεί το νέο πρόγραμμα «Go Forward», το οποίο προσφέρει σε 150.000 υπαλλήλους του ιδιωτικού τομέα την ευκαιρία να αναβαθμίσουν τις δεξιότητές τους.

Ειδικότερα, οι εργαζόμενοι θα είναι σε θέση να επιλέγουν, με βάση το εκπαιδευτικό και επαγγελματικό προφίλ τους, το θέμα για το οποίο ενδιαφέρονται, από έναν μεγάλο κατάλογο ατομικών προγραμμάτων κατάρτισης που επικεντρώνονται στις ψηφιακές και τις πράσινες δεξιότητες. Για παράδειγμα, οι επιλογές θα κυμαίνονται από βασικά ψηφιακά εργαλεία γραφείου, προγράμματα για το μάρκετινγκ στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και τη διαχείριση ηλεκτρονικών καταστημάτων έως πιο εξειδικευμένα θέματα, όπως η ανάλυση δεδομένων, οι εφαρμογές τεχνητής νοημοσύνης, η εφοδιαστική και η υιοθέτηση ψηφιακών τεχνολογιών στον γεωργικό τομέα.

Στόχος είναι οι εργαζόμενοι να προσαρμοστούν στις απαιτήσεις των σύγχρονων τάσεων στον χώρο εργασίας, να αναβαθμίσουν τις προοπτικές τους και, ως εκ τούτου, να συμβάλουν στον εκσυγχρονισμό και την ψηφιοποίηση της ελληνικής οικονομίας. Οι εργαζόμενοι του ιδιωτικού τομέα μπορούν να υποβάλουν αίτηση συμμετοχής στο καθεστώς μέσω του δικτυακού τόπου voucher.gov.gr και ιδίως:

https://www.voucher.gov.gr/project/view-dypa

 

Οι δικαιούχοι θα επιλεγούν κατά σειρά προτεραιότητας υποβολής της αίτησης και έως ότου πληρωθούν οι προσφερόμενες θέσεις.

Κάθε δικαιούχος θα παρακολουθήσει θεωρητικό πρόγραμμα κατάρτισης συνολικής διάρκειας 80 ωρών (διά ζώσης και εξ αποστάσεως εκπαίδευση).

Μετά την ολοκλήρωση του προγράμματος και την επιτυχία της πιστοποίησης των γνώσεων, ο ασκούμενος λαμβάνει σχολικό επίδομα.

Το πρόγραμμα χρηματοδοτείται από 154,5 εκατ. EUR από το Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας.

Για περισσότερες πληροφορίες, επισκεφθείτε:  Πρόγραμμα «go Forward» για την κατάρτιση 150.000 εργαζομένων σε ψηφιακές και πράσινες δεξιότητες.

 

Αναδημοσίευση ‘Go Forward’ programme trainings for the workforce in Greece , δημιουργήθηκε από Athanasios Panagopoulos.

 

Μετάφραση είδησης μέσω Digital Europe eTranslation, εργαλείο αυτόματης μετάφρασης που παρέχει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Σύνδεσμος ιστοσελίδας

More information for the applicants to the programme

Ψηφιακή τεχνολογία/εξειδίκευση

  • Ψηφιακές δεξιότητες

Επίπεδο ψηφιακών δεξιοτήτων

  • Βασικό
  • Ενδιάμεσο
  • Προχωρημένο
  • Επαγγελματίας/Ειδικός ΤΠΕ

Γεωγραφικό Πεδίο/ Χώρα

  • Ελλάδα

Είδος πρωτοβουλίας

Εθνική πρωτοβουλία