Η άνοιξη έρχεται στη Λετονία με την ετήσια εκπαιδευτική εκστρατεία Ψηφιακή Εβδομάδα 2023 και φέτος θα πραγματοποιηθεί για 14η φορά σε εθνικό επίπεδο! Τον Απρίλιο του 11, περισσότεροι από 100 εταίροι της Ψηφιακής Εβδομάδας συναντήθηκαν για να ανταλλάξουν ιδέες και πρακτικές πληροφορίες σχετικά με τις προγραμματισμένες δραστηριότητες από τον Απρίλιο του 24 έως το 28, ώστε όλοι να βελτιώσουν τις ψηφιακές τους δεξιότητες.

Στο σεμινάριο συμμετείχαν εκπρόσωποι υπουργείων και κρατικών οργανισμών, δήμων, βιβλιοθηκών, εταιρειών του κλάδου των ΤΠΕ και μη κυβερνητικών οργανώσεων. Σε διάφορες διαδικτυακές και διά ζώσης εκδηλώσεις, κάθε πολίτης — επιχειρηματίες, εργαζόμενοι κρατικών και τοπικών αρχών, εκπρόσωποι του εκπαιδευτικού τομέα, σπουδαστές, παιδιά, γονείς, ηλικιωμένοι κ.λπ. καλείται να βελτιώσει τις ψηφιακές δεξιότητες, να χρησιμοποιήσει πιο ενεργά τις ψηφιακές τεχνολογίες και υπηρεσίες, δίνοντας παράλληλα προσοχή στην ψηφιακή ταυτότητα, την ασφάλεια και την κριτική σκέψη.

Η Ψηφιακή Εβδομάδα στη Λετονία διοργανώνεται στο πλαίσιο του  Ευρωπαϊκού Έτους Δεξιοτήτων 2023 και ΟΛΩΝ των Εβδομάδων DIGITAL 2023.  Οι εκδηλώσεις διοργανώνονται από τη  λετονική ένωση τεχνολογίας πληροφοριών και επικοινωνιών (LIKTA) σε συνεργασία με τους εταίρους της λετονικής σύμπραξης για τις ψηφιακές δεξιότητες. Μέχρι στιγμής, περισσότεροι από 150 εταίροι έχουν συμμετάσχει στην οργάνωση των δραστηριοτήτων. Ο ψηφιακός χάρτης είναι διαθέσιμος  εδώ.

Κατά την έναρξη του σεμιναρίου, ο κ. Gatis Ozols, Αναπληρωτής Υφυπουργός Προστασίας του Περιβάλλοντος και Περιφερειακής Ανάπτυξης,  απευθύνθηκε στους συμμετέχοντες. Στο σεμινάριο παρουσιάστηκαν παρουσιάσεις από εκπροσώπους της LIKTAτου Κέντρου Πολιτιστικών Πληροφοριακών Συστημάτων, της CERT.lv, του λετονικού Κρατικού Κέντρου Ραδιοφωνίας και Τηλεόρασης, του  Υπουργείου Παιδείας και Επιστημώ, της Lursoft IT,  της  Tet,  της Elva Baltic , της  Confero Technologies και της ομάδας DATI.

Θα είναι δυνατή η παρακολούθηση όλων των κεντρικών εκδηλώσεων στο LIKTA στο Facebook και σε άλλες ζωντανές εκπομπές. Η φετινή Ψηφιακή Εβδομάδα θα φιλοξενήσει τις ακόλουθες θεματικές ημέρες:

  • 24 Απριλίου — ημέρα έναρξης της Ψηφιακής Εβδομάδας·
  • 25 Απριλίου — ψηφιακά εργαλεία και δεξιότητες για επιχειρηματίες·
  • 26 Απριλίου — ημέρα ψηφιακής ασφάλειας·
  • 27 Απριλίου — ψηφιακές δεξιότητες για την εκπαίδευση·
  • 28 Απριλίου — δεξιότητες στα μέσα ενημέρωσης και ψηφιακοί πόροι.

 

Οι εταίροι εξακολουθούν να έχουν την ευκαιρία να συμμετάσχουν στον σχεδιασμό και την υλοποίηση των εκδηλώσεων της Ψηφιακής Εβδομάδας 2023, καθώς και να συμμετάσχουν στις δραστηριότητες που διοργανώνονται από άλλους.

  • Οδηγίες για την προσθήκη εκδηλώσεων στην λετονική πλατφόρμα διατίθενται στο  HERE.
  • Οδηγίες για την αναζήτηση εκδηλώσεων διατίθενται στο HERE.
  • Οδηγίες για την προσθήκη εκδηλώσεων στον χάρτη όλων των ψηφιακών εβδομάδων της Ευρώπης είναι διαθέσιμες στο HERE.

Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τις εκδηλώσεις διατίθενται στη διεύθυνση: www.eprasmes.lv στην ενότητα «Ψηφιακή Εβδομάδα 2023», επιλέγοντας την ημερομηνία και το θέμα ενδιαφέροντος και αναζητώντας πληροφορίες με hashtags #eprasmes23, #ADWeeks2023 και #EuropeanYearOfSkills.

Οι εκδηλώσεις που δημοσιεύονται στη διεύθυνση www.eprasmes.lv είναι διαθέσιμες για κοινοποίηση μέσω διαφόρων διαύλων κοινωνικής δικτύωσης (όπως Facebook, Twitter, Instagram, Telegram κ.λπ.), και οι συμμετέχοντες καλούνται να το πράξουν!»

Η ημερήσια διάταξη του σεμιναρίου και οι παρουσιάσεις είναι διαθέσιμες HERE

Μπορείτε να μαγνητοφωνήσετε το σεμινάριο HERE.

Το σεμινάριο πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της πρόσκλησης υποβολής προσφορών της Ευρωπαϊκής Επιτροπής αριθ. 2020-LV-IA-0217 «Ευρωπαϊκή πλατφόρμα για τις ψηφιακές δεξιότητες και θέσεις εργασίας στη Λετονία».

 

Αναδημοσίευση Latvian partners share ideas for Digital Week 2023,  δημιουργήθηκε από Andra Krasavina.

 

Μετάφραση είδησης μέσω Digital Europe eTranslation, εργαλείο αυτόματης μετάφρασης που παρέχει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Σύνδεσμος ιστοσελίδας

Digital Week 2023 in Latvia

Ψηφιακή τεχνολογία/εξειδίκευση

  • Ψηφιακές δεξιότητες

Επίπεδο ψηφιακών δεξιοτήτων

  • Βασικό
  • Ενδιάμεσο
  • Προχωρημένο
  • Επαγγελματίας/Ειδικός ΤΠΕ

Γεωγραφικό Πεδίο/ Χώρα

  • Λετονία

Είδος πρωτοβουλίας

Εθνική πρωτοβουλία