Χάρη στη χρηματοδότηση από τον μηχανισμό «Συνδέοντας την Ευρώπη» (CEF)Τομέας τηλεπικοινωνιών, το Πανεπιστήμιο Κύπρου θα προσφέρει, από τον Σεπτέμβριο του 2022,  μεταπτυχιακό δίπλωμα στην τεχνητή νοημοσύνη διάρκειας 18 μηνών. Προσφερόμενο από το Τμήμα Επιστημών Πληροφορικής του Πανεπιστημίου Κύπρου, το πρόγραμμα θα είναι στα αγγλικά και πρόσφατα πιστοποιήθηκε από τον Κυπριακό Οργανισμό Διασφάλισης και Διαπίστευσης Ποιότητας στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση.

Το μεταπτυχιακό είναι ένα από τα 4 που δημιουργήθηκαν στο πλαίσιο του έργου MAI4CAREU (μεταπτυχιακά προγράμματα στην τεχνητή νοημοσύνη 4 σταδιοδρομίες στην Ευρώπη), το οποίο χρηματοδοτείται από τον ΜΣΕ: το δίκτυο συνεργασίας του προγράμματος περιλαμβάνει το Πανεπιστήμιο Κύπρου , το  Πανεπιστήμιο της Μπολόνια,  το Τεχνικό Πανεπιστήμιο Δρέσδης  και το Πανεπιστήμιο Ruse Angel Kanchev  στη Βουλγαρία, καθώς και το Κέντρο Αριστείας CYENS  στην Κύπρο και τέσσερις ΜΜΕ υψηλής τεχνολογίας (Nodes enhagen Links Labs, 3AeHealth LTD, INJENIA SRL και MLPS AD).

Στόχος της τεχνητής νοημοσύνης MSc είναι να αποτελέσει ένα σύγχρονο πρόγραμμα, με ισχυρό διεπιστημονικό στοιχείο και ισχυρή εστίαση στην τεχνητή νοημοσύνη και τη δεοντολογία, καθώς και στην τεχνητή νοημοσύνη και την επιχειρηματικότητα. Η παροχή συμβουλών σταδιοδρομίας στους φοιτητές θα αποτελέσει υψηλή προτεραιότητα, με στόχο να βοηθηθούν όλοι οι απόφοιτοι να ακολουθήσουν επιτυχώς σταδιοδρομία σχετική με την ΤΝ και, ενδεχομένως, να δημιουργήσουν τις δικές τους νεοφυείς επιχειρήσεις στο εγγύς μέλλον. Για να διευκολυνθεί αυτό, ενεργοποιήθηκε ισχυρή σύνδεση με τον κλάδο, με ορισμένες συγκεκριμένες δραστηριότητες για τους 20 μελλοντικούς μεταπτυχιακούς φοιτητές: πρακτική άσκηση, στρατόπεδο ΤΝ, επιχειρηματικές δραστηριότητες, διαδικτυακά σεμινάρια ΤΝ από τη βιομηχανία, δυνατότητα πραγματοποίησης κοινής μεταπτυχιακής διατριβής με εταίρους του κλάδου.

Οι εγγραφές είναι ανοικτές έως τις 31 Μαΐου 2022 και το Master θα ξεκινήσει τον Σεπτέμβριο. Μπορείτε να υποβάλετε αίτηση και στο Πανεπιστήμιο της Μπολόνια, στο Τεχνικό Πανεπιστήμιο της Δρέσδης και στο Πανεπιστήμιο Ruse Angel Kanchev στη Βουλγαρία, καθώς όλα τα πανεπιστήμια αποτελούν μέρος του προγράμματος MAI4CAREU. Περισσότερες πληροφορίες και για τα 4 Μάστερ διατίθενται στον ιστότοπο του έργου MAI4CAREU.

© MAI4CAREU

 

Αναδημοσίευση New Master in AI in Cyprus: registrations are open ,  δημιουργήθηκε από Eleonora Censorii.

 

Μετάφραση είδησης μέσω Digital Europe eTranslation, εργαλείο αυτόματης μετάφρασης που παρέχει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Σύνδεσμος ιστοσελίδας

Master in Artificial Intelligence - description and registration

Ψηφιακή τεχνολογία/εξειδίκευση

  • Τεχνητή νοημοσύνη

Επίπεδο ψηφιακών δεξιοτήτων

  • Ενδιάμεσο
  • Προχωρημένο
  • Επαγγελματίας/Ειδικός ΤΠΕ

Γεωγραφικό Πεδίο/ Χώρα

  • Ευρωπαϊκή Ένωση
  • Κύπρος

Είδος πρωτοβουλίας

Εθνική πρωτοβουλία