Συνολικά υποβλήθηκαν 330 αιτήσεις για τα Ευρωπαϊκά Βραβεία Ψηφιακών Δεξιοτήτων για το 2023.

Με 93 εφαρμογές στις ψηφιακές δεξιότητες για την εκπαίδευση, 88 στην ένταξη στον ψηφιακό κόσμο, 60 στην ψηφιακή αναβάθμιση των δεξιοτήτων στην εργασία, 36 στις γυναίκες στη σταδιοδρομία στις ΤΠΕ και 52 στην ενδυνάμωση της νεολαίας στην ψηφιακή εποχή, είναι σαφές ότι το μέλλον των ψηφιακών δεξιοτήτων κοιτάζει πιο λαμπρό από ποτέ.

Η Ιταλία πρωτοστατεί με 83 αιτήσεις, ακολουθούμενη από την Ισπανία με 60 αιτήσεις και την Πορτογαλία με 52 αιτήσεις. Άλλες χώρες, όπως η Αυστρία, το Βέλγιο, η Γερμανία και η Ελλάδα, υπέβαλαν παρόμοιο αριθμό αιτήσεων, από 30 έως 35. Η Γαλλία, η Πολωνία και η Ρουμανία υπέβαλαν 25 αιτήσεις, στρογγυλοποιώντας τις δέκα κορυφαίες χώρες με τις περισσότερες αιτήσεις.

Ήταν καταπληκτικό να διαβάζουμε τόσα πολλά καινοτόμα έργα για τις ψηφιακές δεξιότητες που διοργανώνονται κάθε χρόνο στην Ευρώπη σε ενωσιακό, εθνικό και περιφερειακό επίπεδο. Ήταν ειλικρινές να βλέπουμε τόσο μεγάλο ενθουσιασμό, αλλά και πρόκληση να επιλέξετε τους καλύτερους από αυτούς ως φιναλίστ. Ένα χαρακτηριστικό στοιχείο που πρέπει να επισημανθεί είναι ο αριθμός των έργων που αποτελούν πηγή έμπνευσης για τη στήριξη των Ουκρανών προσφύγων. Ειδική μνεία θα δοθεί στις πρωτοβουλίες αυτές.

 

Αναδημοσίευση European Digital Skills Awards 2023: 330 applications received! , δημιουργήθηκε από Irene Marinelli.

Μετάφραση είδησης μέσω Digital Europe eTranslation, εργαλείο αυτόματης μετάφρασης που παρέχει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

 

Ψηφιακή τεχνολογία/εξειδίκευση

  • Ψηφιακές δεξιότητες

Επίπεδο ψηφιακών δεξιοτήτων

  • Βασικό
  • Ενδιάμεσο
  • Προχωρημένο
  • Επαγγελματίας/Ειδικός ΤΠΕ

Γεωγραφικό Πεδίο/ Χώρα

  • Ευρωπαϊκή Ένωση

Είδος πρωτοβουλίας

Θεσμική πρωτοβουλία της ΕΕ