Μετά την επιτυχία της περσινής διοργάνωσης, με τη λήψη 330 αιτήσεων στις 5 κατηγορίες των βραβείων, η πλατφόρμα ψηφιακών δεξιοτήτων και θέσεων εργασίας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής είναι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει τη νέα έκδοση των ευρωπαϊκών βραβείων ψηφιακών δεξιοτήτων 2024 (EDSA24).

Η πρωτοβουλία για τα βραβεία αποσκοπεί στην αναγνώριση και τον εορτασμό του εξαιρετικού έργου οργανώσεων σε ολόκληρη την Ευρώπη που έχουν συμβάλει στην προώθηση των ψηφιακών δεξιοτήτων μέσω των έργων, των προγραμμάτων και των πρωτοβουλιών τους. Τα φετινά βραβεία υπόσχονται ότι θα είναι ακόμη πιο έκτακτα!

Παρακάτω θα βρείτε τις κατηγορίες που επιβεβαιώθηκαν για τη νέα αυτή έκδοση:

  1. Digital Upskilling @ Work: Πρωτοβουλίες που επικεντρώθηκαν στην αναβάθμιση των ψηφιακών δεξιοτήτων και την επανειδίκευση των επαγγελματιών σε διάφορους τομείς και των ΜΜΕ, διευκολύνοντας τις τοποθετήσεις σε θέσεις εργασίας για επαγγελματίες του τομέα των ΤΠΕ σε όλα τα επίπεδα.
  2. Digital Skills for Education: Έργα που αποσκοπούν ειδικά στην αναβάθμιση των ψηφιακών δεξιοτήτων για εκπαιδευτικούς και/ή σπουδαστές, ΕΕΚ και σχολικές διοικήσεις.
  3. Ένταξη στον ψηφιακό κόσμο: Προσπάθειες επικεντρωμένες στην ψηφιακή κατάρτιση, προγράμματα γραμματισμού στα μέσα επικοινωνίας για ομάδες ατόμων που αντιμετωπίζουν υψηλότερο κίνδυνο φτώχειας, κοινωνικού αποκλεισμού, διακρίσεων και βίας, συμπεριλαμβανομένων, μεταξύ άλλων, εθνοτικών μειονοτήτων, μεταναστών, ατόμων με αναπηρία, απομονωμένων ηλικιωμένων και παιδιών, περιθωριοποιημένων, δυσπρόσιτων και υψηλού κινδύνου ομάδων, καθώς και πρωτοβουλίες για την προώθηση των δεξιοτήτων ψηφιακής προσβασιμότητας.
  4. Γυναίκες σε σταδιοδρομίες στον τομέα των ΤΠΕ: Έργα που αποσκοπούν στην αύξηση της εκπροσώπησης των γυναικών σε επαγγέλματα ΤΠΕ, στην παροχή ευκαιριών αναβάθμισης των ψηφιακών δεξιοτήτων για τις γυναίκες στο εργατικό δυναμικό και στην ενθάρρυνση των νέων γυναικών να ακολουθήσουν σταδιοδρομία στον τομέα των ΤΠΕ.
  5. Δεξιότητες κυβερνοασφάλειας:  Έχει σχεδιαστεί για πρωτοβουλίες ανάπτυξης δεξιοτήτων κυβερνοασφάλειας για τους πολίτες και τις ΜΜΕ.

Οι αιτήσεις είναι πλέον ανοικτές από τις 29 Φεβρουαρίου – και έχουν παραταθεί έως τις 5 Απριλίου 2024 στις 6 μ.μ. CET.

Καλούμε όλους τους τύπους οργανισμών — είτε πρόκειται για δημόσια, ιδιωτικά, ακαδημαϊκά, ερευνητικά και/ή επιμορφωτικά κέντρα, σχολεία, ΜΜΕ ή μεγάλες επιχειρήσεις, κοινοπραξίες έργων χρηματοδοτούμενες από την ΕΕ, δημόσιες διοικήσεις, ΜΚΟ και πρωτοβουλίες πολιτών — οι οποίοι είτε έχουν δρομολογήσει είτε έχουν ολοκληρώσει έργα ή πρωτοβουλίες που αποσκοπούν στην προώθηση της υιοθέτησης ψηφιακών δεξιοτήτων σε μία από τις πέντε κατηγορίες των βραβείων, να υποβάλουν αίτηση εξέτασης.

Εάν δεν είστε βέβαιοι για την επιλεξιμότητα του σχεδίου σας, μη διστάσετε να απευθυνθείτε στην ομάδα της πλατφόρμας για τις ψηφιακές δεξιότητες και θέσεις εργασίας στη διεύθυνση info@digitalskillsjobs.eu.

Είστε έτοιμοι να παρουσιάσετε τις προτροπές της Ευρώπης στις ψηφιακές δεξιότητες; Μάθετε περισσότερα για τη νέα έκδοση και συμπληρώστε το ηλεκτρονικό έντυπο αίτησης.

 

Το καλύτερο να κερδίσει σε όλους τους αιτούντες!

 

 

Αναδημοσίευση  είδησης από  European Digital Skills & Jobs Platform.

 

Μετάφραση είδησης μέσω Digital Europe eTranslation, εργαλείο αυτόματης μετάφρασης που παρέχει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

 

 

Σύνδεσμος ιστοσελίδας

European Digital Skills Awards 2024

Ψηφιακή τεχνολογία/εξειδίκευση

  • Ψηφιακές δεξιότητες

Επίπεδο ψηφιακών δεξιοτήτων

  • Βασικό
  • Ενδιάμεσο
  • Προχωρημένο
  • Επαγγελματίας/Ειδικός ΤΠΕ

Γεωγραφικό Πεδίο/ Χώρα

  • Ευρωπαϊκή Ένωση

Είδος πρωτοβουλίας

Θεσμική πρωτοβουλία της ΕΕ