Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή είναι υπερήφανη που ανακοινώνει τη δρομολόγηση της δοκιμασίας των ψηφιακών σας δεξιοτήτων, ή του DigSAT (εργαλείο αυτοαξιολόγησης), που είναι διαθέσιμο από σήμερα τόσο στην πλατφόρμα για τις ψηφιακές δεξιότητες και θέσεις εργασίας όσο και στο Europass. Όλοι θα έχουν την ευκαιρία να υποβληθούν σε δοκιμασία ψηφιακών δεξιοτήτων, να καταγράψουν τα αποτελέσματά τους στο προφίλ τους και να αποκτήσουν πρόσβαση σε υψηλής ποιότητας ευκαιρίες κατάρτισης από τον κατάλογο της πλατφόρμας ψηφιακών δεξιοτήτων και θέσεων εργασίας.

Τι είναι το «Δοκιματήστε τις ψηφιακές σας δεξιότητες»;

Το νέο εργαλείο είναι μια διαδικτυακή δοκιμασία που επιτρέπει στους πολίτες να αξιολογούν το δικό τους επίπεδο ψηφιακών ικανοτήτων. Δοκιμάστε τις ψηφιακές σας δεξιότητες με βάση το πλαίσιο ψηφιακών ικανοτήτων (DigComp),  ένα σύνολο 21 προσδιορισμένων και περιγραφόμενων ψηφιακών δεξιοτήτων για όλα τα θέματα που σχετίζονται με την καθημερινή ζωή και για επαγγελματικές καταστάσεις. Για κάθε δεξιότητα υπάρχουν 8 επίπεδα επάρκειας: τα αποτελέσματα της δοκιμασίας θα επιτρέψουν σε κάθε άτομο να κατανοήσει καλύτερα τις συγκεκριμένες ικανότητές του, αλλά και όταν υπάρχουν αδυναμίες που ενδέχεται να περιορίζουν: Το 90 % των θέσεων εργασίας σήμερα απαιτούν τουλάχιστον βασικές ψηφιακές δεξιότητες, το εργαλείο SAT σας βοηθά να κατανοήσετε ποιες από αυτές που χρειάζεστε.

Δοκιμή των ψηφιακών δεξιοτήτων σας στην πλατφόρμα για τις ψηφιακές δεξιότητες και θέσεις εργασίας

Η συνεργασία μεταξύ του Europass και της πλατφόρμας «Ψηφιακές δεξιότητες και θέσεις εργασίας» είναι μια αμοιβαία επωφελής πρωτοβουλία που αποσκοπεί στην ενσωμάτωση της θεμελιώδους λειτουργίας της δοκιμασίας. Οι χρήστες της πλατφόρμας DSJ θα μπορούν όχι μόνο να υποβληθούν στη δοκιμασία, αλλά, αφού λάβουν τα αποτελέσματα της δοκιμασίας, θα μπορούν επίσης να έχουν πρόσβαση σε πληθώρα προγραμμάτων κατάρτισης και πληροφοριών για την κάλυψη των κενών γνώσεων που εντοπίζονται κατά τη δοκιμασία.
Εάν τα αποτελέσματα της δοκιμασίας δείξουν ότι δεν γνωρίζετε τους βασικούς κανόνες επιγραμμικής ασφάλειας, για παράδειγμα, θα βρείτε μια σειρά βασικών διαδικτυακών μαθημάτων και πόρων για να εκπαιδεύσετε τον εαυτό σας — καθώς και τους συναδέλφους και τους φίλους σας — για να διατηρήσετε ασφαλή τη ζωή σας στο διαδίκτυο.

Πώς λειτουργεί το τεστ «Οι ψηφιακές σας δεξιότητες»;

Μόλις αποκτήσετε πρόσβαση στη δοκιμασία, θα λάβετε μια σειρά ερωτήσεων με βάση το πλαίσιο ψηφιακών ικανοτήτων, οι οποίες είναι δομημένες κατά τρόπο ώστε να κατανοείτε με σαφήνεια το επίπεδο των δεξιοτήτων σας. Η δοκιμασία διαρκεί περίπου 20 λεπτά και μπορείτε να το πάρετε όσες φορές θέλετε.

Κατ’ αρχάς, θα σας ζητηθεί να απαντήσετε σε ορισμένες ερωτήσεις με βασικές πληροφορίες σχετικά με τη δουλειά του όνειρά σας και το μορφωτικό σας επίπεδο και, στη συνέχεια, ορισμένες ερωτήσεις αναστοχασμού για να προσαρμόσετε το τεστ στις ανάγκες σας. Μετά την ολοκλήρωση της δοκιμασίας, θα λάβετε βαθμολογία και λεπτομερή έκθεση σχετικά με τα αποτελέσματά σας, ώστε να μπορέσετε να εντοπίσετε τις ισχυρές και αδύναμες περιοχές σας.

Μόλις προσδιορίσετε αυτά που χρειάζονται βελτίωση, θα βρείτε έναν μαθησιακό χάρτη πορείας που θα σας βοηθήσει να εντοπίσετε και να παρακολουθήσετε μαθήματα για να σας βοηθήσουν να επιτύχετε συγκεκριμένους μαθησιακούς στόχους: η πλατφόρμα «Ψηφιακές δεξιότητες και θέσεις εργασίας» υπάρχει για να σας δώσει μια ευρεία επιλογή προγραμμάτων κατάρτισης για την ενίσχυση ή την άντληση διδαγμάτων από τα βασικά στοιχεία των ψηφιακών δεξιοτήτων που χρειάζεστε. Με περισσότερες από 100 ευκαιρίες και προγράμματα κατάρτισης, η πλατφόρμα προσφέρει κάτι σε όλα τα επίπεδα, από τις βασικές καθημερινές ψηφιακές δεξιότητες έως τα προηγμένα ακαδημαϊκά προγράμματα για αναδυόμενες τεχνολογίες, όπως η τεχνητή νοημοσύνη, η τεχνολογία blockchain, το υπολογιστικό νέφος και πολλά άλλα.

Είστε έτοιμοι να δοκιμάσετε τις ψηφιακές σας δεξιότητες; Πάρτε το τεστ σήμερα και ξεκινήστε το ταξίδι σας για την ψηφιακή ανάπτυξη.

 

© DSJP

 

Αναδημοσίευση Test your Digital Skills! The first step of a digital growth journey , δημιουργήθηκε από Eleonora Censorii.

 

Μετάφραση είδησης μέσω Digital Europe eTranslation, εργαλείο αυτόματης μετάφρασης που παρέχει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Σύνδεσμος ιστοσελίδας

Test your Digital Skills!

Ψηφιακή τεχνολογία/εξειδίκευση

  • Ψηφιακές δεξιότητες

Επίπεδο ψηφιακών δεξιοτήτων

  • Βασικό
  • Ενδιάμεσο

Γεωγραφικό Πεδίο/ Χώρα

  • Ευρωπαϊκή Ένωση
  • Εκτός ΕΕ

Είδος πρωτοβουλίας

Θεσμική πρωτοβουλία της ΕΕ