Το καλοκαίρι ήρθε! Είναι η ιδανική εποχή αντί να χρησιμοποιείτε την καρέκλα γραφείου σας να χρησιμοποιείτε μια καρέκλα παραλίας και να εργάζεστε σε αμμοκάστρα αντί για λογιστικά φύλλα. Ενώ απολαμβάνετε τον ήλιο και παίρνετε αυτό το τέλειο τείχος, γιατί να μην προσθέσετε μια ψηφιακή μορφή στον κατάλογο ανάγνωσης της παραλίας σας;

Ανεξάρτητα από το αν είστε τεχνικός εμπειρογνώμονας ή όχι, συγκεντρώσαμε έναν κατάλογο θερινών αναγνώσεων που διαβάστηκαν από το κοινό:

Πώς να γίνετε ψηφιακό Sensei

Είστε έτοιμοι να ενισχύσετε τις ψηφιακές δεξιότητες των μαθητών σας; Το εγχειρίδιο ψηφιακών δεξιοτήτων για εκπαιδευτές είναι ένας εύκολος οδηγός που βοηθά τους εκπαιδευόμενους όλων των ηλικιών να αποκτήσουν ψηφιακές δεξιότητες. Με συμβουλές και στρατηγικές, θα αναζωογονήσει το διδακτικό σας παιχνίδι, διασφαλίζοντας ότι οι μαθητές σας θα ευδοκιμήσουν στον σημερινό τεχνολογικό κόσμο.

Δείτε το εγχειρίδιο ψηφιακών δεξιοτήτων για εκπαιδευτές.

Αποκάλυψη των χωριών στον κυβερνοχώρο με τον Οργανισμό της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την Κυβερνοασφάλεια (ENISA)

Οι κυβερνοαπειλές αλλάζουν ραγδαία, με πιο προηγμένες επιθέσεις από χάκερ, κυβερνητικές δραστηριότητες και ειδικευμένους κυβερνοεγκληματίες. Η έκθεση «Foresight Cybersecurity Threats for 2030» του ENISA εξετάζει τις απειλές για την κυβερνοασφάλεια που ενδέχεται να αντιμετωπίσουμε τα επόμενα χρόνια, εξετάζοντας τις απειλές που γνωρίζουμε ήδη και τις νέες απειλές στον ορίζοντα. Στόχος της παρούσας έκθεσης είναι να βοηθήσει τους οργανισμούς και τους υπεύθυνους χάραξης πολιτικής να κατανοήσουν και να προετοιμαστούν γι’ αυτές τις νέες απειλές.

Διαβάστε την έκθεση.

Ψηφιακές δεξιότητες; Η πιστή σας σιγουριά!

Μάθετε γιατί οι ψηφιακές δεξιότητες είναι ζωτικής σημασίας για τη σημερινή αγορά εργασίας και πώς η τριτοβάθμια εκπαίδευση μπορεί να διαδραματίσει καίριο ρόλο στην προετοιμασία των αποφοίτων. Ανακαλύψτε γιατί και πώς θα πρέπει να προωθήσουμε τον ψηφιακό γραμματισμό στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, ώστε να βοηθήσουμε τους αποφοίτους να κερδίσουν το έδαφος.

 Έλεγχος.

 

Κυβερνοασφάλεια στους Ολυμπιακούς Αγώνες; Το διαβάζετε σωστά!

Με τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού του 2024 σε εξέλιξη, οι εγκληματίες του κυβερνοχώρου στοχοποιούν την εκδήλωση με αναμενόμενη αύξηση των επιθέσεων, πιθανώς έως και οκτώ φορές περισσότερες από ό,τι το Τόκιο 2020. Στις μείζονες απειλές περιλαμβάνονται ο χάκετινγκ, η απάτη και το λυτρισμικό. Έχουν πραγματοποιηθεί εκτενείς προετοιμασίες για την κυβερνοασφάλεια, με την υποστήριξη των γαλλικών αρχών για την προστασία των συστημάτων ΤΠ και την παροχή βοήθειας σε βασικούς οργανισμούς για να παραμείνουν ασφαλείς. Συνεχίζονται οι προσπάθειες για τη διαχείριση και την πρόληψη κυβερνοαπειλών καθ’ όλη τη διάρκεια των παιχνιδιών.

 

Ανακαλύψτε πώς η Γαλλία προστατεύει τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2024 από κυβερνοεπιθέσεις.

Ρίξτε σε αυτά τα ψωμιά και εμποτίζετε τις θερινές ζωές! Η ομάδα της πλατφόρμας σας εύχεται ένα ευχάριστο καλοκαίρι, γεμάτο με διασκέδαση, ήλιο και ένα πλέγμα ψηφιακών δεξιοτήτων.

 

Αναδημοσίευση είδησης από European Digital Skills & Jobs Platform.

 

 

Ψηφιακή τεχνολογία/εξειδίκευση

  • Ψηφιακές δεξιότητες
  • Digital transformation

Επίπεδο ψηφιακών δεξιοτήτων

  • Βασικό
  • Ενδιάμεσο
  • Προχωρημένο
  • Επαγγελματίας/Ειδικός ΤΠΕ

Γεωγραφικό Πεδίο/ Χώρα

  • Ευρωπαϊκή Ένωση

Είδος πρωτοβουλίας

Θεσμική πρωτοβουλία της ΕΕ