Η Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Προγραμματισμού 2024 θα πραγματοποιηθεί από τις 14 έως τις 27 Οκτωβρίου. Η Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Προγραμματισμού, η οποία διοργανώνεται με την υποστήριξη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, είναι μια πρωτοβουλία που διαχειρίζεται εθελοντικά και εργάζεται για την προώθηση του ψηφιακού γραμματισμού και της ψηφιακής συνεργασίας και βοηθά τα παιδιά, τους νέους και τους ενήλικες να προσφέρουν τις ιδέες τους στη ζωή μέσω του προγραμματισμού και του προγραμματισμού. Για δύο εβδομάδες, θα διοργανωθούν χιλιάδες δραστηριότητες σε ολόκληρη την Ευρώπη και πέραν αυτής από σχολεία, εκπαιδευτικούς, βιβλιοθήκες, λέσχες κωδίκων, επιχειρήσεις και δημόσιες αρχές.

Λάβε μέρος!

Όλοι και όλοι καλούνται να συμμετάσχουν στην Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Προγραμματισμού. Ακολουθούν ορισμένοι από τους τρόπους με τους οποίους μπορείτε να συμμετάσχετε στην Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Προγραμματισμού:

 

Η Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Προγραμματισμού δεν είναι μόνο μια εβδομάδα!

Η Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Προγραμματισμού  είναι μια ευρωπαϊκή πρωτοβουλία βάσης που αποσκοπεί στο να προσελκύσει το ενδιαφέρον των πολιτών και ιδίως των παιδιών και των εφήβων για τον προγραμματισμό, την υπολογιστική σκέψη, τη ρομποτική και τις σχετικές ψηφιακές δεξιότητες, καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους!

Εκατομμύρια συμμετέχοντες, συμπεριλαμβανομένων σχολείων, ιδρυμάτων και ατόμων κάθε ηλικίας, πολιτισμού και υπόβαθρου συμμετέχουν στην πρωτοβουλία κάθε χρόνο. Οι δραστηριότητες διοργανώνονται από εκπαιδευτικούς, προπονητές, ιδιωτικές εταιρείες, ΜΚΟ και πολλούς άλλους φορείς και ενθουσιαστές προγραμματισμού, οι οποίοι έχουν ως στόχο να φέρουν τον προγραμματισμό και τον προγραμματισμό σε όλους, από τα παιδιά και τους νεότερους έως τους γονείς και τους ηλικιωμένους. Η Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Προγραμματισμού υποστηρίζεται επίσης από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και τα Υπουργεία Παιδείας των κρατών μελών της ΕΕ, συμπεριλαμβανομένων των γειτονικών χωρών των Δυτικών Βαλκανίων.

Πόροι, εργαλειοθήκες και προγράμματα κατάρτισης

Στο πλαίσιο της αποστολής τους να καταστήσουν τον προγραμματισμό μάθησης προσβάσιμο σε όλους, η Εβδομάδα Προγραμματισμού κατέστησε δωρεάν όλες τις δραστηριότητες, τους πόρους, τα προγράμματα κατάρτισης και τα διαδικτυακά μαθήματα. Όλοι οι πόροι μπορούν να φιλτραριστούν ανά είδος, επίπεδο δεξιοτήτων, γλώσσα προγραμματισμού και κατηγορία. Τα προγράμματα διδασκαλίας και το υλικό κατάρτισης διατίθενται σε 29 γλώσσες.

Δεν είστε σίγουροι για το πώς να ξεκινήσετε; Η Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Προγραμματισμού παρέχει εργαλειοθήκες(εργαλειοθήκη επικοινωνίας, εργαλειοθήκη εκπαιδευτικών, επίσημο φυλλάδιο για την Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Προγραμματισμού) για τους διοργανωτές και τους εκπαιδευτικούς, καθώς και οδηγό για την οργάνωση της δικής σας δραστηριότητας.

© Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Προγραμματισμού

 

 

Αναδημοσίευση εκδήλωσης από European Digital Skills & Jobs Platform

 

Έναρξη

14/10/2024T07:00:00

Λήξη

27/10/2024T16:30:00

Ψηφιακή τεχνολογία/εξειδίκευση

  • Ψηφιακές δεξιότητες

Επίπεδο ψηφιακών δεξιοτήτων

  • Βασικό
  • Ενδιάμεσο
  • Προχωρημένο
  • Επαγγελματίας/Ειδικός ΤΠΕ

Γεωγραφικό Πεδίο/ Χώρα

  • Ευρωπαϊκή Ένωση

Είδος πρωτοβουλίας

Θεσμική πρωτοβουλία της ΕΕ

Ομάδα-στόχος

  • Ψηφιακές δεξιότητες για το εργατικό δυναμικό.
  • Ψηφιακές δεξιότητες για επαγγελματίες/ ειδικούς ΤΠΕ.
  • Ψηφιακές δεξιότητες στην εκπαίδευση.
  • Ψηφιακές δεξιότητες για όλους

Γλώσσα

  • English

Τρόπος διεξαγωγής

  • Διαδικτυακά - ζωντανά

Ζώνη ώρας

Africa/Abidjan