Η Lycée des Arts et Métiers στο Λουξεμβούργο μόλις ανακοίνωσε την προσθήκη ενός νέου προγράμματος BTS στην εφαρμοσμένη τεχνητή νοημοσύνη (BTS-Applied Artificial Intelligence) στα εννέα υφιστάμενα προγράμματά της BTS, τα οποία είναι διαθέσιμα από τον Σεπτέμβριο του 2024. Η πρωτοβουλία αυτή αποτελεί μέρος της επιθυμίας του σχολείου να ανταποκριθεί σε ένα κρίσιμο και ουσιαστικό θέμα, καθώς η τεχνητή νοημοσύνη (ΤΝ) υπόσχεται να μετασχηματίσει σημαντικά την κοινωνία μας τα επόμενα χρόνια.

Το πρόγραμμα σπουδών αυτού του νέου διετούς κύκλου μαθημάτων επικεντρώνεται στην υλοποίηση, τη λειτουργία και τη διασύνδεση των συστημάτων ΤΝ. Στόχος είναι να εφοδιαστούν οι μαθητές με τις δεξιότητες που χρειάζονται για να ευδοκιμήσουν σε ένα συνεχώς μεταβαλλόμενο τοπίο και να προετοιμαστούν ώστε να καταστούν βασικοί παράγοντες στον τομέα της ΤΝ. Οι μαθητές θα μάθουν να κατανοούν και να εφαρμόζουν θεμελιώδεις έννοιες ΤΝ, να αναπτύσσουν και να διαχειρίζονται έργα ΤΝ και να συνεργάζονται αποτελεσματικά με άλλους επαγγελματίες του κλάδου.

Για να διασφαλιστεί η επιτυχία αυτού του προγράμματος, η Lycée des Arts et Métiers καθιστά τιμητική τη στενή συνεργασία με εταιρείες και άλλους ενδιαφερόμενους φορείς που συμμετέχουν στη χρήση της ΤΝ. Η συνέργεια αυτή θα δημιουργήσει ενδιαφέροντα, κίνητρα και πρωτοποριακά σχέδια για τους σπουδαστές. Οι συνεργασίες αυτές θα έχουν ως στόχο όχι μόνο να προσφέρουν πολύτιμη πρακτική εμπειρία, αλλά και να συμβάλουν σημαντικά στη διαμόρφωση του μέλλοντος της ΤΝ.

Οι LAM δεσμεύονται να παράσχουν στην επόμενη γενιά τις καλύτερες επιλογές για να ακμάσουν και να βρουν τη θέση τους σε αυτόν τον ταχέως επεκτεινόμενο τομέα. Οι μαθητές σε αυτό το πρόγραμμα σπουδών θα έχουν την ευκαιρία να συμμετάσχουν σε πραγματικά, καινοτόμα έργα, αναπτύσσοντας πρακτικές δεξιότητες και κατανοώντας τι σημαίνει να αποτελέσει μέρος της λύσης για τις σύγχρονες προκλήσεις που θέτει η ΤΝ.

Για όσους ενδιαφέρονται να μάθουν περισσότερα για το πρόγραμμα, περισσότερες πληροφορίες διατίθενται στη διεύθυνση και https://lnkd.in/gvMw9eB. Όσοι ενδιαφέρονται να συνεργαστούν μπορούν να επικοινωνήσουν με το σχολείο στη διεύθυνση bts-ai@am.lu. Η Lycée des Arts et Métiers προσβλέπει στην έναρξη αυτού του προγράμματος τον Σεπτέμβριο και στην ενεργό συμβολή στην εκπαίδευση μελλοντικών ειδικών στον τομέα της τεχνητής νοημοσύνης.

 

Αναδημοσίευση εκπαιδευτικού προγράμματος από European Digital Skills & Jobs Platform

 

Κατηγορίες δεξιοτήτων

Χρήση πληροφοριών και δεδομένων

Θεματική ενότητα

  • Προηγμένες τεχνολογίες (AI, blockchain, IoT, μεγάλα δεδομένα κ.λπ.)

Σύνδεσμος ιστοσελίδας

Ψηφιακή τεχνολογία/εξειδίκευση

  • Τεχνητή νοημοσύνη

Επίπεδο ψηφιακών δεξιοτήτων

  • Ενδιάμεσο
  • Προχωρημένο

Γεωγραφικό Πεδίο/ Χώρα

  • Λουξεμβούργο

Είδος πρωτοβουλίας

Θεσμική πρωτοβουλία της ΕΕ

Ομάδα-στόχος

  • Ψηφιακές δεξιότητες στην εκπαίδευση.

Γλώσσα

  • English
  • Γαλλικά

Απευθύνεται σε

  • Άτομα που φοιτούν στην τριτοβάθμια εκπαίδευση (ΕΠΕΠ 6)
  • Άτομα που φοιτούν στη δευτεροβάθμια/υποχρεωτική εκπαίδευση

Οργανισμός

Είδος εκπαιδευτικού προγράμματος

Εκπαιδευτικό πρόγραμμα

Διάρκεια κατάρτισης

Πολλαπλά έτη

Προσφερόμενο διαπιστευτήριο

Δίπλωμα