Καθώς ο ψηφιακός μετασχηματισμός αναδιαμορφώνει τον τρόπο με τον οποίο ζούμε, εργαζόμαστε και μαθαίνουμε, η γνώση των ψηφιακών δεξιοτήτων δεν είναι απλώς μια επιλογή, η οποία είναι επιβεβλημένη. Η παραμονή στην κορυφή της νέας τεχνολογίας μπορεί να είναι ένας άγριος δρόμος, αλλά είναι σημαντικό να μην μείνουμε πίσω καθώς οι δεξιότητες εξελίσσονται ραγδαία και το χάσμα μεταξύ του τι γνωρίζουμε και του τι απαιτεί η αγορά εργασίας. Στον σημερινό κόσμο, η ψηφιακή τεχνογνωσία είναι ζωτικής σημασίας για την επαγγελματική επιτυχία και εκπαίδευση, ιδίως για τους νέους. Δεδομένου ότι πάνω από το 90 % των θέσεων εργασίας σε όλους τους κλάδους απαιτούν τουλάχιστον βασικές ψηφιακές δεξιότητες, είναι καιρός να χρεώσουμε στους νέους της Ευρώπης τα εργαλεία που χρειάζονται για να στρίσουν στην ψηφιακή εποχή.

Γιατί λοιπόν οι ψηφιακές δεξιότητες;

Οι δεξιότητες αυτές μπορούν να οδηγήσουν σε συναρπαστικές σταδιοδρομίες στο ψηφιακό μάρκετινγκ, στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και πέραν αυτών. Ως ζήτηση για τεχνολογική εμπειρογνωμοσύνη, η ενίσχυση των ψηφιακών ικανοτήτων της Ευρώπης θα μας κάνει πιο ανταγωνιστικούς στην παγκόσμια σκηνή και θα συμβάλει στην οικοδόμηση μιας πιο δίκαιης κοινωνίας. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο η ΕΕ επενδύει σε προγράμματα κατάρτισης και επέκτασης της δεξαμενής ταλέντων της Ευρώπης, διασφαλίζοντας ότι είμαστε έτοιμοι να βρούμε τον ψηφιακό κόσμο και να διασφαλίσουμε τη θέση μας στο μέλλον.

Γιορτάστε τη Διεθνή Ημέρα Νεολαίας με ψηφιακές δεξιότητες!

Η πλατφόρμα ψηφιακών δεξιοτήτων και θέσεων εργασίας είναι η υπηρεσία μίας στάσης για την ενίσχυση των ψηφιακών δεξιοτήτων και της επαγγελματικής ανάπτυξης σε ολόκληρη την Ευρώπη. Είτε απλώς ρίχνετε τα παιχνίδια σας στον ψηφιακό κόσμο είτε ήδη από την τεχνολογία, η πλατφόρμα μας έχει ό,τι χρειάζεται για να πετύχετε μέσω διαδικτύου μόνο ένα κλικ!

Η πλατφόρμα παρέχει ανοικτή πρόσβαση σε ευρύ φάσμα πληροφοριών και πόρων υψηλής ποιότητας για όλους όσοι ενδιαφέρονται για το ευρύ θέμα των ψηφιακών δεξιοτήτων και θέσεων εργασίας. Ας δούμε τι προσφέρουμε:

… και πολλά άλλα!

Δεν ξέρετε πού να ξεκινήσετε; Δοκιμάστε τις ψηφιακές σας δεξιότητες!

 

 

Αναδημοσίευση είδησης από European Digital Skills & Jobs Platform

 

 

Ψηφιακή τεχνολογία/εξειδίκευση

  • Ψηφιακές δεξιότητες
  • Digital transformation

Επίπεδο ψηφιακών δεξιοτήτων

  • Βασικό
  • Ενδιάμεσο
  • Προχωρημένο
  • Επαγγελματίας/Ειδικός ΤΠΕ

Γεωγραφικό Πεδίο/ Χώρα

  • Ευρωπαϊκή Ένωση

Είδος πρωτοβουλίας

Θεσμική πρωτοβουλία της ΕΕ